Vierde verdachte gepakt na vechtpartij nieuwjaarsnacht

De politie heeft zondagmiddag een vierde verdachte aangehouden van de vechtpartij tussen twee families in de nieuwjaarsnacht in Roosendaal waarbij een 47-jarige man om het leven kwam....

Het gaat om een 46-jarige broer van het slachtoffer uit St.Willebrord. De politie verdenkt hem niet direct van betrokkenheidbij de dood van zijn broer, maar wel bij de vechtpartij die eraanvooraf ging. Daaraan deden een kleine twintig leden van beidefamilies mee.

Onderzoek heeft aangetoond dat de vader van twee van de drieeerder aangehouden verdachten een natuurlijke dood is gestorven.Hij overleed vlak na de fatale steekpartij.

Volgens de politie was al twee jaar bekend dat er problemenwaren aan de Desmijndijk, waar de families naast elkaar wonen.Daarbij waren meerdere gezinnen betrokken. Een aantal problemenwas inmiddels opgelost. Er was ook overleg met dewoningbouwvereniging om andere woonruimte voor de familie van deverdachten te vinden.

De ruzie in de nieuwjaarsnacht werd vermoedelijk veroorzaaktdoor het gooien met vuurwerk. Er ontstond een massalevechtpartij, die zodanig escaleerde dat een van de verdachten hetslachtoffer met een riek in zijn nek stak.

Meer over