Eindelijk weekendRoxeanne Hazes

Verschrikkelijk gelukkig met man, boot en baby op de Vinkeveense Plassen

Zangeres Roxeanne Hazes (25) vaart met man Erik (33) en babyzoon Fender (11 weken) over de Vinkeveense Plassen.

null Beeld Erik Smits
Beeld Erik Smits

Tijdens de Nacht van Neptunus, de officiële afsluiting van het vaarseizoen, een feest waarbij alle boten met muziek, drank en lichtjes de Vinkeveense Plassen op gaan, had ze het ineens heel sterk gevoeld. Die kleine hadden ze in een soort berenpak gehesen, zelf had ze ook weer eens eyeliner opgedaan en toen, daar op die boot, met een borrel binnen handbereik, man Erik achter het stuur en baby Fender in diepe rust, voelde Roxeanne zich ineens verschrikkelijk gelukkig. Nu komt dat wel vaker voor en het zat 'm ook niet per se in het water, maar het hielp wel, zoals het water haar ook hielp tijdens haar zwangerschap in de heetste zomer ooit, toen haar vochtvasthoudende lijf nog maar één plek verdroeg.

Misschien dat die kleine Fender daarom direct in slaap dommelt zodra hij aan boord van de Oudhuijzer 600 met de rake naam Hommeles wordt getild. Het kalme bb-bbb-bb-bbb van de diesel, het ruisen van de wind, de geest van de grootvader in de lucht - wat meneertje thuis vertikt doet-ie hier wel, binnen een minuut, en dat is fijn, want dan kunnen pa en ma eindelijk weer eens praten als man en vrouw, best belangrijk in een leven dat ineens zo bruusk is veranderd. Roxeanne: 'Ik kwam er laatst achter dat ik al vier dagen niet meer in mijn eentje had gedoucht.'

Klein kind, kleine belevenissen, en dus doen ze vaak alleen maar even boodschappen bij de Appie in Vinkeveen (die hebben een aanlegsteiger, i-de-aal), dagdromen ze ondertussen over rietgedekte villa's en binnenkort zullen ze ook wel weer een keer gaan vissen, want dat is hun hobby. En Dusty, het naar Dusty Springfield vernoemde Spaanse vuilnisbakkie (of beter gezegd glasbak, want daar werd ze als pup in geflikkerd, ooo, daar kan Roxeanne nu helemáál niet meer tegen) mag mee, want die hebben ze er vanaf de geboorte bij betrokken en die likt de kleine Fender troostend aan zijn teentjes als hij huilen moet.

Nou ja, dáár word je dus gelukkig van.

Meer over