Van meineed verdachte V. is vrijgelaten

Lex V., de van meineed verdachte getuige in de voorkenniszaak BolsWessanen, is na twee keer te zijn verhoord op vrije voeten gesteld....

V. werd dinsdag tijdens de behandeling van de voorkenniszaak voor het gerechtshof plotseling gearresteerd. Hier stonden in hoger beroep drie verdachten terecht.

V.in het verleden zelf verdachte in deze zaak zou volgens advocaat-generaal J. van der Groen tijdens zijn getuigeverhoor leugenachtige verklaringen hebben afgelegd. Omdat het hof weigerde proces-verbaal van meineed op te maken, gelastte de advocaat-generaal zijn aanhouding.

V.'s advocaat H. Brink die wegens vakantie niet bij de zaak aanwezig was, laat vanaf zijn vakantie-adres weten 'zeer verbolgen te zijn over de aanhouding'. Hij vreest dat sprake is van een opzetje. Eerder trok het openbaar ministerie het hoger beroep in de zaak tegen de eerder door de rechtbank van voorkennis vrijgesproken V. in. 'De gedachte bekruipt mij dat justitie door deze manoeuvre een getuige zonder verschoningsrecht heeft willen creëren', aldus Brink die zich beraadt op stappen tegen justitie.

V. kan niet meer worden vervolgd wegens misbruik van voorwetenschap.

Meer over