Uit eten: Corfu Palace in Barneveld

Waar eten we?..

Waarom?

Iens is een gekke restaurantgids. Iedereen kan recensent zijn,je hoeft maar een formulier op te sturen. En dan kan het gebeurendat Corfu Palace in de nieuwe Iens zomaar drie keer een 8,2scoort voor eten, bediening en decor - hoger dan menigesterrentent.

Hoe zitten we erbij?

We vinden Corfu Palace in een strookje nieuwbouw rondom eenparkeerplein aan de rand van het centrum. De blauwwitte Grieksevlag wappert ons naar binnen in een grote eetzaal waar welhonderd mensen in kunnen. Decoratieve zuiltjes en muurtekeningenverspreiden een Griekse sfeer. Tussen plastic groen hangt eenbouzouki, een Griekse gitaar. Te horen aan de folkloristischemuziek die over ons neerdaalt, hebben de muzikanten al een nieuwegevonden.

Wat eten we?

We beginnen met pikilia, een assortiment van voorgerechten.Daarna nemen we twee hoofdgerechten: moussaka en barboenia pane,gebakken rode poon. We sluiten af met eveneens twee nagerechten:baklava en galaktoboureko. Erbij drinken we een flesje Vin deCrète, een soepel wijntje.

Smaakt het?

Onze eerste gang is een schaal met hapjes, uitgestald opblaadjes sla: tzatziki (yoghurt-komkommersalade), tonijnsalade,dolmadakia (rijst in druivenblad uit blik), auberginepuree enhelroze taramasalata, een puree van viskuit en aardappel dienogal melig is uitgevallen. Het best bevallen de warme dingetjes:gebakken mosselen in bruine saus en rulle gehaktballetjes waarineen Grieks vlaggetje steekt.

Moussaka is een stoofschotel van aardappel, aubergine enlamsgehakt, afgedekt met bechamelsaus met ei. Corfu Palaceserveert er een vierkant stuk van, waarschijnlijk opgewarmd inoven of magnetron. Het is niet slecht. We proeven kaneel die zo'naparte combinatie vormt met de bittere aubergine, maar we missende tomaat die we er thuis altijd in doen. Eromheen ligt eengarnituur van friet, erwten, wortelen en maïs uit blik, eenbolletje rode rijst, tzatziki en koolsla. Bij de drie knapperiggefrituurde rode ponen is de tzatziki vervangen doortaramasalata.

Onze baklava (bladerdeeg met noten en honing) engalaktoboureko (bladerdeeg met pudding en honing) komenregelrecht uit de koelkast. Ze zijn best te pruimen, maar versmoet dit gebak pas echt lekker zijn geweest.

Hoe is de bediening?

Een man van gevorderde middelbare leeftijd, in een zwartebroek en een witte blouse met het opschrift Corfu Palace op derug, zet de borden op tafel en houdt zich verder vooral bezig meteen andere tafel, waaraan kennelijk bekenden zitten. Het is ookhet enige tafeltje dat nog bezet is in de verder lege zaal.

Wat kost het?

Per persoon 28,20, zonder drank. Daar kun je meethuiskomen.

Komen we terug?

Geen kwaad woord over Corfu Palace. Dat is wat het is enpretendeert ook niet meer te zijn: een modale Griek in een modaleprovincieplaats. Met een paar trouwe fans, en dan doe je tochiets goed. Dat Corfu Palace zoveel punten haalt, zegt minder overde kwaliteit van deze brave Griek, dan over het oordeel van Iens:net zo betrouwbaar als een tandarts met een mond vol goudentanden.

Meer over