Twintig jaar cel geeist voor moord op vriendin

De procureur-generaal bij het gerechtshof in Arnhem, mr. P. Cremers, heeft woensdag twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen de 28-jarige J....

ANP

ARNHEM

Van der M., die in december 1997 door de rechtbank in Almelo tot twintig jaar cel is veroordeeld, ontkent schuld.

Op 25 september 1996 zou Van der M. in de Zwitserse plaats Martigny zijn 38-jarige verloofde een val van 150 meter hebben laten maken door haar van een berghelling te duwen. De vrouw overleed ter plaatse.

Op de plaats van het voorval is een rubberachtig spoor gevonden. Volgens de procureur hebben deskundigen vastgesteld dat de vrouw met haar rug tegen de vangrail en naar voren moet zijn geduwd.

Van der M. heeft steeds verklaard dat zijn verloofde is uitgegleden. Vlak voor het vertrek naar Zwitserland sloot van der M., die zelf vijf ton schuld had, een verzekeringspolis af voor 2,5 miljoen gulden op het leven van de vrouw.

Verschillende getuigen, onder wie Van der M.'s ex-vrouw, een Amsterdamse vriendin en haar beide dochters, hebben tegenover de rechters verklaard dat de verdachte hen had verteld alleen met de vrouw verloofd te zijn omdat zij rijk was. De man zou met haar trouwen en na enkele weken scheiden. Met het op die manier verkregen geld kon hij dan zijn schulden aflossen.

Meer over