Toch nog leuk in de saaiste stad van Nederland

Volgens een onderzoek van de RTL4-Vakantieman is Eindhoven de saaiste en ongezelligste stad van Nederland. Drieduizend geënqueteerde Nederlanders schijnen het daar over eens te zijn....

Het kon best eens waar wezen. Maar ja, als je in Eindhoven woont, moet je het er toch maar mee doen. Wat je in ieder geval niet moet doen op een verloren zondagmiddag, is met je kinderen door de binnenstad gaan wandelen, want dat is zeker doodsaai.

Geen stad is evenwel zo saai dat er geen bioscoop te vinden is die een leuke kinderfilm toont. Bioscopen heeft Eindhoven genoeg. Het meest in trek bij Eindhovenaren met kinderen is evenwel niet een van de gewone filmzalen, maar de Plaza Futura. Het filmhuisachtige complex ligt net iets buiten het centrum van de stad, maar wel op loopafstand.

De Plaza, zoals intimi zeggen, heeft elke zondagmiddag niet alleen een echte kinderfilm (Pipi Langkous e.d.) op het programma staan, maar vaak ook nog een speciale kindertheater-productie. Het is er op zondagmiddag tegen drieën dan ook altijd een hels kabaal van opgetogen kinderstemmetjes en de ranja moet met grote bladen worden aangevoerd. Aan het enthousiasme te oordelen valt de programmering bijzonder in de smaak. Ook bij de ouderen, maar daar kan ook de ambiance van de Plaza zelf aan meewerken: een gezellige, onpretentieuze, bruinachtige café-sfeer, waar ze een lekker zondagmiddag-Tripeltje schenken.

Plaza Futura, Leenderweg 65, Eindhoven, 040-211.66.66.

Meer over