Texaan doodt zeven kerkgangers en zichzelf

De politie van Texas probeert het motief te vinden achter een schietpartij in een kerk, waarbij zeven jongeren werden gedood....

De slachtpartij begon toen een 47-jarige man een baptistische kerk binnenwandelde tijdens een gebedsdienst voor jongeren en het vuur op kerkgangers opende. Onder het schieten slingerde hij de kerkgangers beledigingen naar het hoofd.

De man schoot drie kinderen dood, stopte om zijn halfautomatische pistool opnieuw te laden en schoot vervolgens rustig door. Nog eens drie jongeren werden gedood, terwijl zeven anderen gewond raakten. Uiteindelijk ging de man op de laatste rij zitten en schoot hij zichzelf een kogel door het hoofd.

De politie doorzocht later de woning van de man en trof daar een enorme chaos aan. Het meubilair was aan stukken geslagen, er lagen kapotgescheurde familiefoto's, en de toiletten waren met beton dichtgemaakt.

Maar aanwijzingen waarom de man de kerk had uitgezocht ontbraken. Volgens de politie had de man geen enkele band met de baptistische kerk.

Na de moordpartij klonk meteen weer de roep om strengere maatregelen om het wapenbezit te reguleren. Een poging nieuwe beperkingen te stellen aan de verkoop van wapens, liep onlangs vast in het Congres.

Aanleiding was de bloedige schietpartij op een school in Colorado. Sindsdien hebben de VS een hele reeks bloedbaden doorgemaakt. Zo overviel een rechts-extremist vorige maand een joodse crèche, en schoot een gefrustreerde aandelenhandelaar een aantal collega's dood.

Meer over