Speuren naar de beste bollen van Den Bosch

Er is één plek die iedereen in Den Bosch blind kan vinden: bakker Jan de Groot aan de Stationsweg. Hij maakt de beste Bossche Bollen van de stad (sommigen zeggen de enige echte) en als je er eentje proeft, weet je waarom de bakker daar zo beroemd mee is geworden....

De speurtocht voor 'jeugdige toeristen', die de Bossche VVV in de stad heeft uitgezet, gaat wél langs het standbeeld van de beroemde Zoete Lieve Gerritje en langs een bakker Maas, die Brabants lekkerste worstenbroodjes schijnt te maken, maar merkwaardigerwijs niet langs 's lands beroemdste bollenbakker. De liefhebber moet vooral niet aarzelen even het ommetje te maken.

Als pa en ma de oude binnenstad van Den Bosch zelf eens willen bekijken, maar dat te saai vinden voor hun kroost, zouden ze met de kinderen deze VVV-speurtocht kunnen lopen. Die begint op de markt, midden in het centrum, en leidt vandaar langs pittoreske plekjes in de stad. Op diverse momenten in de route kan een culturele (Noordbrabants Museum, St. Jan) of een culinaire stop worden gemaakt. Voor de kosten (drie kwartjes) hoef je het niet te laten. En de antwoorden op de vijftien vragen die onderweg moeten worden opgelost, hoeven pa en ma ook geen hoofdbrekens op te leveren: ze worden netjes op een inlegvelletje bijgeleverd.

De speurtocht is te koop bij de VVV van Den Bosch: Markt 77, tel. 073-612.30.71.

Meer over