Aaf leest sterren

Seks in ruil voor een Mars in Expeditie Robinson, en Eloise van Oranje scheldt erop los

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Expeditie Robinson en Eloise van Oranje.

Aaf Brandt Corstius

Pizza

Deelnemers aan Expeditie Robinson mochten wel een pizza delen, maar geen brownies. Beeld RTL4
Deelnemers aan Expeditie Robinson mochten wel een pizza delen, maar geen brownies.Beeld RTL4

Er heerst veel verwarring over wat beroemdheden mogen eten op onbewoonde eilanden, en tegen welke prijs. Het balletje kwam aan het rollen door Britt Dekker, die vorige week in Media Inside beweerde dat een beroemdheid in Expeditie Robinson een crewlid had bevredigd in ruil voor een Mars. De Telegraaf noemde het al ‘Mars-gate’.

RTL deed vervolgens een oproep aan alle beroemdheden: wie naar voren wilde stappen om te vertellen dat hij of zij in ruil voor een Mars seks had gehad, moest het maar zeggen. Wordt misschien nog vervolgd, maar misschien ook niet.

Verder was er de kwestie in de Expeditie van dit seizoen dat de ene winnaar van een proef als beloning wat brownies kreeg, maar die niet mocht delen met andere deelnemers, terwijl een ander een pizza won en van presentator Kaj Gorgels te horen kreeg: ‘Ik laat deze keuze bij jou.’ Dus die mocht de pizza wel delen!

Dit alles werd beschreven door Dennis Jansen van het AD, Expeditie-expert in zijn column Expeditie Jansen. ‘Huh? Hoe dan? Totale willekeur, die symbool staat voor de hele reeks van Robinson’, schreef hij in zijn snijdende analyse. ‘Wat was er dit jaar met de scenarioschrijver van Robinson aan de hand?’

Het lijkt ons van de sterrenrubriek, dramaturgisch gezien, juist gunstig om eten oneerlijk te verdelen onder deelnemers. Meer kans op ruzie!

Jacht

Eloise van Oranje scheldt erop los in het YouTube-programma Het jachtseizoen. Beeld Patrick van Emst / Brunopress
Eloise van Oranje scheldt erop los in het YouTube-programma Het jachtseizoen.Beeld Patrick van Emst / Brunopress

Ondertussen is in het koningshuis, na een volle week Amalia-aandacht, Eloise van Oranje weer aan de beurt om in de belangstelling van het publiek te staan. Zij deed mee aan een aflevering van Het jachtseizoen, de populaire YouTube-serie van StukTV waarin sterren, en dus ook gravinnen, zich in oranje broekpak laten opjagen als waren zij voortvluchtige criminelen. Eigenlijk logisch: gravinnen zijn als vanouds dol op de jacht.

De kritiek barstte al gauw los: Eloise schold er een eind op los in de aflevering waarin zij bejaagd werd. Het was een en al fuck en godverdomme.

Maar inmiddels kun je van Eloise niet meer zeggen dat ze een naïef, wereldvreemd gravinnetje is, dus het schelden was bewust, of werd er in ieder geval bewust niet uitgehaald. Haar ouders zaten nota bene in de aflevering. Moeder Laurentien bestuurde een vluchtauto terwijl ze strijdlustig zei: ‘Ik vind niks mooiers dan dat we deze mannen gewoon helemaal gek maken.’ Ook prins Constantijn moedigde zijn dochter aan met een goeiig ‘Maak ze gek, hè.’

Eerder kreeg Eloise het te verduren omdat ze op elke paparazzofoto die er van haar is gemaakt, uitgebreid staat te paffen, blik op oneindig, in alles de tevreden roker. En laten we wel wezen: ze komt uit een familie van rokers.

Het lijkt uw sterrenkijker ineens niet zo ondenkbaar dat Eloise ook uit een familie van scheldkontjes komt. Wie herinnert zich niet Willem-Alexanders ‘Alle Nederlandse pers opgerot!’?

Het zijn ook maar mensen, hè, de royals. Dat laat de jongere generatie zien, en dat is best gunstig.

Meer over