Rusland wil samenwerken om fraudeurs te bestraffen

Rusland zal de medewerking van andere landen inroepen om de financiële misdaden te onderzoeken die zijn gepleegd met steungelden uit het Westen....

Ivanov, die een mandaat heeft gekregen van zijn president Boris Jeltsin om Ruslands imago te beschermen, zei dat openheid en hulp aan misdaadbestrijding, inclusief corruptie en het witwassen van geld, de beste reactie was op de beschuldigingen dat Ruslands elite miljarden dollars heeft weggesluisd naar Westerse rekeningen.

'Degenen die betrokken zijn bij deze overtredingen, en ze zullen onherroepelijk worden gevonden, zullen hun gerechte straf niet ontlopen', aldus de minister. 'Wij zijn bereid om met iedereen samen te werken die belang heeft bij het opsporen en berechten van deze mensen.'

Ivanov had tijdens zijn stop in IJsland gesprekken met de premier van dat land David Oddsson. De komende twee weken zal hij naast New York ook Canada, Cuba en België aandoen.

In New York zal hij naar verluidt een gesprek voeren met de The New York Times, de krant die afgelopen maand als eerste berichtte dat Russische maffia, zakenlieden en politici voor omgerekend twintig miljard gulden hadden witgewassen via de Bank of New York.

Meer over