Roomkaastorentjes met geroosterde paprika en radijsjes

Loethe Olthuis


Ingrediënten


Voor 4 personen
1 blaadje gelatine
2 potten geroosterde rode paprika à 465 g netto
1 pot geroosterde gele paprika, netto 465 g
1 dl witte wijn
zout, versgemalen peper
1 bosje radijs
ca. 1/4 bosje bieslook
1 sjalot
200 g verse roomkaas (bv. Mon Chou), op kamertemperatuur
1 klein teentje knoflook


Voorbereiding (ca. 15 minuten; ¿ dag van tevoren):
1. Week het gelatineblaadje in koud water. Haal intussen de paprika's uit de pot, snijd ze open en spoel ze af. Laat ze uitlekken en dep de rode paprikastukken droog. Steek met een steekvorm (of snijd rondom een kommetje of glas) 12 rondjes van ca. 5 tot maximaal 6 cm doorsnede uit de rode paprika's (de afsnijdsels gebruik je niet voor dit recept).
2. Snijd de gele paprika's in stukjes. Breng ze met de witte wijn en 1 dl water aan de kook, kook een minuutje tot de paprika zacht is en pureer het mengsel met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Zet de paprikarondjes en -saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
3. Maak intussen de radijsjes schoon en was ze. Hak de helft van de radijsjes fijn, houd wat radijsjes achter voor garnering. Knip de bieslook fijn. Pel het sjalotje en hak/snipper het heel fijn. Pel de knoflook.
4. Roer de roomkaas smeuiig. Verhit het gelatineblaadje met aanhangend water in een pannetje op laag vuur en roer tot het is gesmolten. Meng de gelatine goed door de roomkaas. Meng daarna de gehakte radijs, sjalot, bieslook en de uitgeperste knoflook door het kaasmengsel. Maak het mengsel goed pittig op smaak af met zout en peper en zet het minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Bereiding (ca. 15 minuten):
5. Leg 4 paprikarondjes naast elkaar op een platte schaal of snijplank. Schep er een laagje (ca. 1/8 ) van het kaasmengsel op, leg daar weer een paprikarondje op en druk iets aan zodat de kaas regelmatig wordt verdeeld. Herhaal dit en sluit af met de laatste paprikarondjes.
6. Zet de paprikatorentjes voorzichtig op 4 bordjes. Druppel de gele paprikasaus er omheen (overgebleven saus smaakt heerlijk bij vis). Garneer met de achtergehouden radijsjes en eet met vers knapperig stokbrood.


Meer over