Precies goed voor eind maart: de Huiswijn Wit van Astrid en Thérèse is een glimlach in het glas

Onno Kleyn drinkt een vriendelijke witte huiswijn. Een romance tussen twee druiven.

null Beeld
Beeld

Ik zie het helemaal voor me: Astrid Joosten en Thérèse Boer die op een grauwe zondagmiddag in de garage achter de Librije verzendetiketten plakken op wijndozen. Muntthee erbij, koekje. Lekker flesjes versturen naar de fans en lebberaars in den lande.

Werkt het zo? Natuurlijk niet. Gigant Wijnvoordeel/Wijnbeurs/Wijn-outlet regelt alles. Lenen de dames alleen hun reputatie uit tegen een percentage? Hoho, zij selecteren zelf de wijnen, wordt me verzekerd. Dat ken ik. Dat betekent dat ze ja of nee mogen zeggen tegen een rijtje flessen dat voor hen klaar staat. Niks mis mee. Als je kritisch genoeg bent, komt er iets aardigs uit. Zoals hun Huiswijn Wit, een Vermentino Chardonnay uit de Languedoc. Het is een vriendelijk mengsel, vermentino van de mediterrane kusten, chardonnay oorspronkelijk uit het koelere noorden, nu samen aangetroffen in de wijngaarden van de Midi, zoiets als het lied van Michel Fugain uit 1972: c'est un beau roman, c'est une belle histoire...

De wijn is fris en geurig, beetje kiwi en citroen, wat buxus bijna, een glimlach in het glas. Precies goed, zo eind maart. Une romance d'aujourd'hui!

Astrid & Thérèse Huiswijn Wit 2017, Pays d'Oc, euro 6,99

astridentherese.nl

prijs / kwaliteit: 8

Astrid & Thérèse Huiswijn Wit 2017, Pays d'Oc, euro 6,99 Beeld
Astrid & Thérèse Huiswijn Wit 2017, Pays d'Oc, euro 6,99Beeld
Meer over