Politie Rotterdam zoekt opgejaagde 'kinderverkrachter'

De Rotterdamse politie is op zoek naar een vrouw die als 'kinderverkrachter' staat afgebeeld op affiches die donderdagnacht in de Rotterdamse wijk Delfshaven zijn verspreid....

Op de aanplakbiljetten staat vermeld dat zij verblijft in een opvangcentrum van het Leger des Heils, maar daar is zij volgens medewerkers al enige tijd weg. De politie wil weten waar de vrouw zich nu bevindt en wat zij doet.

De politie in Rotterdam loopt daarmee vooruit op het zogeheten monitoren van zedendelinquenten, waarvoor onlangs na de gebeurtenissen in Assen is gepleit.

'Ons dilemma is groot', zegt de voorlichter van de politie. 'Wij wisten niet dat deze vrouw in de wijk kwam wonen, en verontruste buurtbewoners vragen ons waarom niet. Het wordt tijd dat de politiek ons laat weten hoe wij in dit soort gevallen moeten handelen.'

De actie in Delfshaven is de zoveelste vorm van eigenrichting die de laatste tijd vooral zedendelinquenten treft. In Amsterdam, Deventer en Urk werden (vermeende) pedofielen belaagd, in Roermond begon de buurt een lastercampagne tegen een ontuchtpleger, in Roelofarendsveen werd een handtekeningenactie opgezet om de komst van een pedofiel naar een wijk te voorkomen.

De verantwoordelijken voor de plakactie hebben zich gistermiddag bij de politie gemeld. Bekeken wordt of zij beschuldigd kunnen worden van smaad.

Meer over