Picasso en Degas geroofd in Frankrijk

Werken van onder anderen Picasso en Rousseau uit huis in La Cadière d’Azur geroofd...

MARSEILLE Zo’n dertig schilderijen zijn gestolen uit het huis van een particuliere verzamelaar in het Zuid-Franse departement Var. Onder de geroofde doeken zijn werken van Pablo Picasso en Henri Rousseau.

De roof voltrok zich toen de eigenaar van het huis in La Cadière d’Azur op vakantie was. Hij kwam gisteren terug. De diefstal werd ontdekt door iemand die was ingehuurd om op het huis te passen. De precieze waarde van de gestolen werken is nog niet bekend, zei de politie zaterdag.

Uit het Cantini-museum in Marseille werd vorige week een werk van de Franse impressionist Edgar Degas gestolen. De diefstal van Les Choristes (de koorzangers), waarvan de waarde op 800 duizend euro wordt geschat, werd ontdekt toen het museum donderdag zijn deuren opende.

De politie heeft een nachtwaker aangehouden en verhoord over de diefstal. Hij is weer vrijgelaten zonder dat er een aanklacht tegen hem is ingediend.

Het Musée D’Orsay in Parijs had het werk van Degas uitgeleend aan het museum in Marseille. Op een expositie in het Musée Cantini zijn circa twintig werken van Edgar Degas te zien.

Meer over