'Om sterk te worden, drink ik melk'

Portret van een kind in zijn slaapkamer. Dit ben ik: Dean van der Ende (4).

Dean van der Ende (4). Beeld Adriaan van der Ploeg
Dean van der Ende (4).Beeld Adriaan van der Ploeg

Met wie woon je?

Met mama, papa en mijn zus Megan (7).

Op welke school zit je?

Ik zit in groep 1 op de Mariaschool in Den Hoorn. Mijn juf, Germaine, is heel lief.

Heb je huisdieren?

Nee, ik wil wel een huisdier. Van mama mag ik een vis. Sommige dieren vind ik eng, maar ik houd wel van vissen. Die kunnen niet rennen en geen herrie maken.

Wat wil je later worden?

Iets waarmee ik veel centjes kan verdienen. Ik zou wel clown willen worden, want ik kan goed gek doen en mensen aan het lachen maken. Dan spring ik van een stoel en doe ik alsof ik val.

Heb je hobby's?

Ik zit op zwemles, in badje twee. Ik ben nu vier keer geweest en moest door een hoepel zwemmen.

Wat vind je het leukste aan jezelf?

Mijn spierballen. Om sterk te worden, drink ik melk. Ik lustte dat eerst niet maar papa zegt dat je van melk sterk wordt. Nu drink ik veel melk, omdat ik net zo sterk wil worden als papa.

Waar ben je trots op?

Ik heb een beker gewonnen met de Lenteloop. Ik heb heel hard gerend en ik was gevallen. Maar dat geeft niet, want ik had geen pijn. Ik huilde niet en ik won wel de eerste prijs.

Wat is je lievelingseten?

Ik eet het liefst ijsjes. Mijn favoriete ijsjes zijn Cornetto's. Gisteren moest ik hard huilen toen papa bijna de Cornetto ging opeten die ik graag wilde.

Wat vind je het leukste aan mama en papa?

Mama is lief als ze mij veel kusjes geeft. Met papa ga ik altijd vechten. Ik vind het leuk van hem te winnen, maar soms kan ik hem niet verslaan omdat hij groter is.

Wat is je grootste droom?

Mijn droom is om superheld te worden. Ik wil de Hulk zijn, want hij is heel sterk. Dan kan ik op auto's slaan, want dat doet de Hulk ook.

Wat is je favoriete speelgoed?

Mijn Hulkpop. Maar ik houd ook van tekenen. Aan mijn tafeltje in de woonkamer maak ik veel tekeningen. Ik teken huizen, poppetjes, lucht, gras en de zon. Soms plak ik er stickers bij.

Wat vind je leuk om te doen?

Ik vind het leuk om samen met oma de krant te lezen. Als ze komt oppassen, leest ze de stukjes over kinderen in hun slaapkamer voor aan mij en mijn zus.

Wat doe je over tien jaar?

Dan wil ik leren autorijden. Als ik zelf kan autorijden, kan ik vader worden.

Meer over