Molotovcocktail treft raadhuis van Moordrecht

Het monumentale raadhuis in Moordrecht is maandagnacht getroffen door een molotovcocktail. Vrijwel tegelijkertijd werd in Apeldoorn een soortgelijke aanslag gepleegd op het kantongerecht....

Van onze verslaggever

Niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. Wel onderzoek de politie in Moordrecht of er verband bestaat tussen de aanslag en een maandag uitgegeven verklaring van de onbekende groep 'Vrije Molukse Jongeren'. Deze groepering eist dat Nederland met behulp van de Verenigde Naties en de West-Europese Unie tussenbeide komt in de strijd op de Molukken, zoals ook in Kosovo is ingegrepen. 'Aangezien herhaalde, fatsoenlijke verzoeken geen effect hebben zijn we nu gedwongen op een andere manier uw aandacht hierop gevestigd te krijgen. Vannacht zult u dat vanzelf wel merken.' De Zuid-Hollandse plaats Moordrecht heeft een grote Molukse gemeenschap.

Volgens de politiewoordvoerder bestaan er vooralsnog echter geen aanwijzingen in de richting van Molukkers. De aanslag in Moordrecht richtte nauwelijks schade aan, omdat de molotovcocktail niet tot ontbranding kwam. In Apeldoorn ontstond wel een kleine brand.

Meer over