BoodschappenbriefjeSterke moeders

Moeders houden zich sterk

null Beeld Theo Stielstra
Beeld Theo Stielstra

Moeders! Jullie hebben het niet makkelijk. Wat was het leven eenvoudig in de tijd van fulltimehuisvrouwen. Voor de kinderen zorgen en het huis aan kant houden, dat takenpakket was te overzien. Goed, het was wellicht wat eentonig, maar je wist waar je aan toe was.

Dat is nu wel anders. Nu kunnen vrouwen naast kinderen krijgen, poetsen en boodschappen doen ook studeren (hoera!), werken (jippie!) en carrière maken (hiep hiep). Alles bij elkaar opgeteld een flinke uitbreiding van het takenpakket. Gelukkig helpt de techniek het huishouden. Stofzuigen, wassen en poetsen zijn geen dagtaken meer en de boodschappen kunnen vaak in één winkel worden gehaald.

Maar goed, kijk dit lijstje! Dat is toch niet normaal. Ach en wee. Steen en been? Nee hoor, moeders houden zich sterk. Die hoor je niet. Meestal niet tenminste. Moederdag is wellicht een leuke uitzondering om je te beklagen, het leed te bezingen en keihard mee te blèren met levensliederen: 'Ik heb een heeeel zwaaaar leven'. En dan maandag weer fris en fruitig door.

Meer boodschappenbriefjes? Kijk eens op boodschappenbriefjesonline.nl

Meer over