Man opgepakt na gijzeling vrouwen

De Rotterdamse politie heeft maandagmiddag een van de twee mannen aangehouden die eerder op de dag in een winkel aan de Oude Binnenweg drie vrouwen hadden gegijzeld....

Bij de gijzeling liep een 33-jarige vrouw beenletsel op. Twee andere vrouwen (beiden 29 jaar) wisten geboeid te ontsnappen. De politie vermoedt dat aan de gijzelingsactie een mislukte overval is voorafgegaan.

Gisterochtend zagen personeelsleden van een andere winkel dat een vrouw een zaak in huishoudelijke artikelen werd binnengesleurd. Toen de politie arriveerde, verlieten aan de achterzijde twee vrouwen het pand. Zij waren door de gijzelnemers gekneveld en opgesloten, maar wisten te ontkomen.

De politie zocht daarna contact met de daders. Toen ze na twee uur nog geen teken van leven had gekregen uit het pand, drong een arrestatieteam de winkel binnen.

Daar troffen zij alleen de verwonde vrouw aan. Tijdens een later onderzoek van het pand, stuitte de politie op een man, die zich had verstopt in een dubbele wand. Hij werd aangehouden.

Meer over