podcastmet groenteman in de kast

Luister naar regisseur Shady El-Hamus over zijn debuutfilm De Libi: ‘Ik hoop dat wij kids injecteren met zelfvertrouwen’

Met zijn debuutfilm De Libi is hij met donderend geraas de Nederlandse filmwereld binnengestormd. Regisseur Shady El-Hamus zit deze week in de archiefkast bij Gijs Groenteman om te praten over die nieuwe film, tegenwind opzoeken, en hoe hij vol zelfvertrouwen is opgevoed.

Shady El Hamus. Beeld Ernst Coppejans
Shady El Hamus.Beeld Ernst Coppejans

Beluister de podcast:

In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen. Opgenomen in de illustere archiefkast op de redactie van de Volkskrant.

Meer afleveringen van deze podcast beluisteren? Hier vindt u alle afleveringen op een rijtje. En luistert u ook eens naar onze andere podcasts, over hoe onze journalistiek tot stand komt, de liefde of grote vragen die we net iets te uitgebreid beantwoorden.

Interview

In speelfilm De Libi toont Shady El-Hamus de ambities van drie 18-jarige Amsterdammers van Surinaamse en Marokkaanse afkomst. Robert Vuijsje interviewde hem over zijn eigen oorsprong. ‘Ik ben moeilijk te plaatsen, bij mij is altijd even verwarring.’

Meer over