Lieve Sint, ik wil zo graag. . .

1: Furby. Pluchen knuffel vol elektronica en met een vocabulaire van tweehonderd (Engelse) woorden. Dat aantal stijgt als er veel met hem wordt gepraat....

2: Bordspelen. Echte klassiekers (Monopoly en Ezeltje strekje) en nieuwe gezelschapsspellen zoals Kolonisten van Catan (kruising tussen Risk en Stratego) en Triominos de luxe.

3: Baby born. Inclusief bijbehorende kleertjes, luiers, wandelwagens en maxi cosi's.

4: Lego/Lego Duplo Winnie the Pooh in het 100 bunderbos. Een uitklapbare boomhut met alle figuurtjes uit de Winnie The Pooh-verhalen.

5: Pokémon. Japans computerspelletje waarin de spelers met behulp van monstertjes legers moeten vormen die elkaar vervolgens gaan bestrijden.

6: Starwars/ Kabouter Plop/ Tarzan. Rugtassen, drinkbekers en schoolspulletjes met figuren uit films en tv-programma's.

7: Pop Annabel. Alweer een elektronisch kameraadje: Annabel kan zingen, huilen, hikken, giechelen, brabbelen en inslapen. Ook gewone poppen zónder elektronica komen veelvuldig voor op verlanglijstjes.

8: Action man. Pop voor jongens. Doorgaans met sportieve en avontuurlijke uitmonstering. Sommige hebben een ingebouwde camera waarmee heuse foto's kunnen worden gemaakt.

9: Doe-het-zelf-artikelen. Alles om zelf sieraden te maken, te kleien of koekjes te bakken.

10: Jellabies. De opvolgers van de Teletubbies. Felgekleurde nylon poppen die futuristische geluidjes uitstoten. De toptien van het best verkochte speelgoed bij Blokker, V & D, de Bijenkorf, Toys'R'us en de Speelboom.

Meer over