Klopjacht politie Londen op terreurverdachte

De Britse politie is op zoek naar een 27-jarige terreurverdachte die vrijdag spoorloos verdween na moskeebezoek in Londen. De politie heeft zondag foto's van hem verspreid en vraagt het publiek om medewerking, meldt de BBC.

Redactie
De gezochte Mohammed Ahmed Mohamed. Beeld Metropolitan Police
De gezochte Mohammed Ahmed Mohamed.Beeld Metropolitan Police

Het gaat om Mohammed Ahmed Mohamed, een Brit van Somalische origine. Hij is 1.72 meter lang. Het is onbekend waarvan hij wordt verdacht. Hij zou geen directe bedreiging vormen voor het publiek.

Signalement verspreid
Een politiewoordvoerder zegt dat de antiterreurbrigade CTC na zijn verdwijning onmiddellijk een onderzoek is gestart naar zijn mogelijke verblijfplaats. Zijn signalement is verspreid bij onder meer havens en grensposten.

Mohamed kan niet gaan en staan waar hij wil. Hem zijn beperkingen opgelegd die voortvloeien uit een in 2012 in werking getreden terrorismepreventiewet.

Gehuld in boerka
Hij ging vrijdagochtend de An-Noor Masjid-moskee in het Londense stadsdeel Acton binnen. Daar werd hij vrijdag om 15.15 uur nog gesignaleerd. Hij blijkt naderhand zeer waarschijnlijk gehuld in een boerka met gezichtsbedekking de moskee te hebben verlaten. De politie heeft daarvan bewakingsbeelden verspreid.

De politie waarschuwt het publiek hem niet te benaderen bij herkenning, maar het alarmnummer te bellen.

Mohamed bij betreden van de moskee, vrijdagochtend. Beeld Metropolitan Police
Mohamed bij betreden van de moskee, vrijdagochtend.Beeld Metropolitan Police
Mohamed bij het verlaten van de moskee, later op de dag. Beeld Metropolitan Police
Mohamed bij het verlaten van de moskee, later op de dag.Beeld Metropolitan Police
Meer over