Interieurprijs voor tribune van TU Delft

Samenwerkingsproject MVRDV en Richard Hutten oogst lof...

AMSTERDAM De Lensvelt/De Architect Interieurprijs 2009 (de belangrijkste Nederlandse prijs voor interieurontwerp) is gewonnen door architectenbureau MVRDV en productontwerper Richard Hutten. Ze krijgen de prijs, 12 duizend euro, voor het samenwerkingsproject The Why Factory Tribune, een multifunctionele tribune voor de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Door het hoge volume en de opvallende oranje kleur vormt het houten bouwwerk een autonome ruimte in het lesgebouw. In de kolossale houten trap bevinden zich afgesloten lokalen. De traptreden fungeren als een informele ontmoetingsplek, terwijl de terrassen op de tribune flexibele werkruimtes vormen. Het lichte, eenvoudig te verplaatsen meubilair is ontworpen door Richard Hutten.

De jury was vooral onder de indruk van de snelheid waarmee het project is gerealiseerd; na de brand van het universiteitsgebouw in mei 2008 verhuisde de faculteit Bouwkunde naar een tijdelijke huisvesting.

In de jury zaten onder anderen ontwerper Jurgen Bey, architect Harry Abels van IAA Architecten en Jan Tichelaar , directeur van aardewerkproducent Koninklijke Tichelaar Makkum.

Meer over