Indonesiër met grote XTC-partij gepakt op Schiphol

De marechaussee en de douane hebben vorige week vrijdag op Schiphol een 37-jarige man uit Indonesië aangehouden die in het bezit was van 97 duizend XTC-tabletten....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

De partij is volgens een woordvoerder van het opsporingsteam 'verreweg' de grootste hoeveelheid XTC die ooit op Schiphol is aangetroffen. De pillen werden ontdekt toen bij het inchecken van de man bleek dat zijn bagage veel te zwaar was. De straatwaarde van de partij bedraagt in het Verre Oosten tien miljoen gulden, vier keer meer dan wat de synthetische drugs in Nederland zouden opbrengen, aldus marechaussee en douane.

Het is de tweede keer binnen een maand dat een reiziger op Schiphol wordt aangehouden op verdenking van XTC-smokkel naar Azië. Op 9 april arresteerde het Schipholteam een 38-jarige Indonesiër die bijna achttienduizend XTC-pillen in zijn bagage had verstopt. De man stond op het punt het vliegtuig naar Singapore te nemen. Het Schipholteam onderzoekt of deze zaak verband houdt met de arrestatie van vorige week.

In september vorig jaar werd een gezagvoerder van de Indonesische vliegmaatschappij Garuda aangehouden, die duizenden XTC-pillen op zijn lichaam droeg.

Meer over