'Ik word later waarschijnlijk actrice'

Portret van een kind in haar slaapkamer. Dit ben ik: Vera te Wierik (11)

Vera te Wierik Beeld Adriaan van der Ploeg
Vera te WierikBeeld Adriaan van der Ploeg

Met wie woon je?

Met mijn moeder, vader, mijn broer Benjamin (12) en onze poezen Annie (8) en Pippi (17).

Op welke school zit je?

Ik zit op De Buut in Nijmegen. Na de zomervakantie ga ik naar groep acht. Dit jaar ben ik al bij twee middelbare scholen gaan kijken. Ik vind het vooral belangrijk dat de sfeer goed is op de school waar ik naartoe ga.

Wat zijn je hobby's?

Ik zit op judo maar houd ook erg van zingen en dansen. Na de zomervakantie ga ik op zangles. Ik houd vooral van popliedjes zoals van Katy Perry en Shawn Mendes, maar ook van gevoelige 'kleine' nummers. Ik zing bijvoorbeeld graag Mooi van Marco Borsato.

Wie is je beste vriendin?

Mijn bff is Evi. Al sinds de eerste dag van de basisschool zitten we bij elkaar in de klas. Evi houdt ook van zingen. Vroeger zongen we soms samen voor de klas, bijvoorbeeld bij het Kerstdiner. Nu maken we met de app muscial.ly vaak filmpjes op onze telefoons terwijl we playbacken.

Als je een dier zou zijn, welk dier zou dat dan zijn?

Een beer. Net als mijn lievelingsknuffel Knuffie. Sinds ik die bij mijn geboorte kreeg, heb ik een passie voor beren en spaar ik ze. Ik vond laatst een oud boekje waarin stond dat ik boos was op papa en mama omdat ik geen nieuwe beren mocht kopen, omdat ik er al twaalf had. Daar moest ik erg om lachen want nu heb ik er 130.

Wat ga je deze zomer doen?

We gaan naar Portugal om familie te bezoeken. In Lissabon mag ik één dag zelf organiseren. Ik wil naar de dierentuin en naar een mooi groot aquarium. Er rijdt ook een leuk trammetje door de stad waar ik in wil.

Waar zou je het liefst naartoe op vakantie gaan?

Ik heb net Romeinse cijfers leren lezen en ik vind geschiedenis interessant, dus ik wil graag naar Rome. Ze hebben daar veel mooie dingen en lekkere ijsjes en pizza's. Ik houd van lekker eten, dus dat vind ik belangrijk. Daarom zou ik ook naar Japan willen. Dan zou ik twee weken lang sushi eten, mijn lievelingseten.

Waar word je verdrietig van?

We hebben op school net de eindmusical van groep acht gehad. Veel van mijn vriendinnen zaten daar in en die ga ik missen. We knuffelden en troostten elkaar en huilden zelf allemaal.

Hoe denk je dat je leven er over tien jaar uitziet?

Ik wil waarschijnlijk actrice worden. Als je acteert, kun je iemand anders zijn en een spannender leven leiden. Ik denk dus aan een toneelopleiding. Verder werk ik bij AH als bijbaantje en woon ik in een studentenkamer waar ik hopelijk leuke huisgenootjes heb.

null Beeld Adriaan van der Ploeg
Beeld Adriaan van der Ploeg
Meer over