'Ik wil graag een vliegende auto'

Portret van een kind in zijn slaapkamer. Dit ben ik: Djurre van de Pol (7).

Floor Bouma
Djurre van de Pol: `O ja, mijn vader woont hier ook, maar die is nu in de schuur.' Beeld Adriaan van der Ploeg
Djurre van de Pol: `O ja, mijn vader woont hier ook, maar die is nu in de schuur.'Beeld Adriaan van der Ploeg

Met wie woon je?

Met mama en mijn broer Henke (12). O ja, mijn vader woont hier ook, maar die is nu in de schuur.

Op welke school zit je?

Mijn school heet Huinen, in Putten. Ik vind het daar heel erg leuk omdat ik heel veel vrienden heb en iedereen heel aardig voor me is. Jurrien, Dennis en Matthijn zijn mijn allerbeste vrienden.

Heb je huisdieren?

We hebben twee varkens, twee koeien, vier kippen en een hond, Willem. Met Willem speel ik vaak. Met de minikoeien kun je ook spelen. Dat doe ik soms, dan krabbel en aai ik ze.

Wat zijn je hobby's?

Ik ben heel sportief. Ik doe aan trampoline, quadrijden en turnen. Turnen vind ik het allerleukst. Over de kast springen en in de ringen hangen. Ik zou graag training willen hebben van Epke Zonderland.

Waar ben jij goed in?

Ik ben heel goed in rekenen. Matthijn en ik mogen van juf Christien extra rekenen op de computer, dan hoeven we niet te luisteren naar de uitleg.

Wat wil je later worden?

Kippenvanger. Mijn vader heeft een bedrijf daarin. Je moet ze vangen, in een krat gooien, dan gaan ze in de vrachtwagen en daarna naar de slachterij. Dat is niet zielig voor de kippen, hoor. Ze zijn lekker.

Ben je verliefd?

Ja! Ik ben verliefd op Fiene, omdat ik haar mooi vind. We hebben al twee jaar verkering en ik ben nog steeds heel verliefd! Ik hoop dat ik met haar ga trouwen.

Waar word je blij van?

Als ik iets groots van lego krijg, daar geniet ik van. Bulldozers of hele grote auto's. Die passen maar net in mijn vitrinekast.

Als je een superheld zou zijn, welke superkracht zou je dan willen hebben?

Ik zou wel heel sterk willen zijn. Dan kun je hele zware dingen tillen. Ik zou ook wel Iron Man willen zijn, die kan vliegen.

Wat is je belangrijkste bezit?

Mijn familie.

Waar ben je trots op?

Dat ik in een achtbaan ben geweest. Ik ben in De Efteling in de Vogel Rok en in de Vliegende Hollander geweest. De Vogel Rok stelt niets voor, die is helemaal in het donker.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Ik zou graag een vliegende auto willen hebben. Verder woon ik dan op mezelf en ben ik getrouwd. Ik heb dan ook mijn vaders bedrijf overgenomen, of ik werk voor hem. Dan help ik een beetje met de planning en zo. Ik ben er al wel klaar voor.

Meer over