Dit ben ikFarah Haskan (10)

‘Ik vertel altijd alles aan mijn ouders, of het nou goed of slecht is’

Elke week een portret van een kind in haar of zijn slaapkamer. Vandaag: Farah Haskan (10)

Farah Haskan (10):  ‘Ik mis mijn kippen uit Irak heel erg, daarom heb ik Tikki als huisdier gekregen.’ Beeld Adriaan van der Ploeg
Farah Haskan (10):  ‘Ik mis mijn kippen uit Irak heel erg, daarom heb ik Tikki als huisdier gekregen.’Beeld Adriaan van der Ploeg

Waar woon je?

Ik woon in Krimpen aan den IJssel met mijn vader Ismael (41), moeder Laila (32), kleine broer Naseer (12) en mijn grote broer Nibras (14).

Heb je huisdieren?

Ik heb een kip, ze heet Tikki. Ik heb tot mijn 5de in Irak gewoond en toen hadden we heel veel kippen en kuikens, maar we moesten naar Nederland verhuizen omdat er oorlog was. Ik mis mijn kippen uit Irak heel erg, daarom heb ik Tikki als huisdier gekregen.

Wie zou je weleens een dagje willen zijn?

Ik zou niet zangeres of zoiets willen zijn, want die hebben het altijd zo druk. Ik hou daar niet van. Ik wil graag chirurg worden later, dan kan ik mensen helpen. Klasgenootjes zeggen dat ik dan 20 jaar stage moet lopen, maar dat vind ik niet erg. Als ik mijn beroep maar leuk vind.

Heb je geheimen?

Nee. Ik vertel altijd alles aan mijn ouders. Of het nou goed of slecht is, ik vertel het altijd.

Als je zelf een taart mocht bedenken, hoe zou die er dan uit zien?

In een kippenvorm. En dan vanillesmaak.

Waar naartoe zou je graag op vakantie gaan?

Ik wil wel een keertje naar Amerika toe. Het is een heel groot land en je kan nooit alles in een keer zien, dus ik wil dan het liefst naar Californië en Miami. Dan neem ik mijn familie en mijn kip mee en gaan we chillen, zwemmen en veel uit eten. En op zoek naar de zon.

Wat vind je het leukst aan jezelf?

Dat ik meestal vrolijk ben. Ik word wel snel boos, maar als ik in een goede bui ben, dan ben ik heel vrolijk. Mijn naam betekent in het Arabisch ook ‘vrolijk’, dus dat past wel goed.

Wat is je favoriete ontbijt?

Pannekoeken. Met stroop en poedersuiker.

Wat wil je nog eens meemaken?

Ik wil net zoals mijn moeder en vader goed kunnen koken en bakken. Ze maken altijd heel veel lekker eten. In Irak maakte mijn vader altijd eten voor bruiloften, in hele grote pannen. Dat wil ik later ook kunnen.

Wat is een les die je hebt geleerd?

Mijn vader heeft mij geleerd dat ik dankbaar moet zijn met wat ik heb. Als we nog in Irak leefden dan zouden we waarschijnlijk in een klein tentje wonen, met weinig eten. Ik ben heel blij met hoe mijn leven nu is.

Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit?

Dan ben ik waarschijnlijk met mijn stage bezig om chirurg te worden. Iedereen zegt dat dat heel lang gaat duren maar dat geeft niet, ik ga dan ondertussen wel bij een huisartsenpraktijk werken.

Meer over