'Ik kan goed timmeren en klimmen'

Portret van een kind in zijn slaapkamer. Dit ben ik: Marie Korving (5)

Mathijs de Groot
Marie Korving (hangend aan het bed): 'Ik geef vaak snoepjes aan mijn zussen, en daar hoef ik nooit iets voor terug.' Beeld Adriaan van der Ploeg
Marie Korving (hangend aan het bed): 'Ik geef vaak snoepjes aan mijn zussen, en daar hoef ik nooit iets voor terug.'Beeld Adriaan van der Ploeg

Met wie woon je?

Mijn papa en mama, die heten Gijs en Brechtje. Mijn grote zus Rijntje is 7, mijn kleine zusje Doorke is 4 jaar. En zelf word ik volgende maand 6.

Op welke school zit je?

In groep twee van de Jan Ligthartschool in Arnhem. In die stad woon ik ook. Het is een leuke school omdat er een leeshoek is, maar ook een knutselhoek. Soms vraag ik aan de juf of ik een doos mag, en dan maak ik in de knutselhoek een robot.

Heb je huisdieren?

Nee, want mama is allergisch voor dieren met een vachtje. Opa en oma hebben wel een hond, en mijn nichtje heeft een konijn dat Sofie heet.

Wat zijn je hobby's?

Zwemmen, daar krijg ik les in. Ik mocht al van badje één helemaal naar badje vijf en ik kan met kleren aan zwemmen. Ik vind zwemmen leuk, omdat je van de duikplank kunt. Normaal kan dat niet. Onderwater zwemmen vind ik ook leuk, dat kan ik met mijn ogen open.

Hoe zou jouw lievelingsdag eruitzien?

Dan zou ik eerst zwemles krijgen, dan naar de bioscoop gaan en daarna pizza salami eten. Ik weet ook al welke film: Bibi en Tina 3. Deel 1 en 2 ken ik al.

Waar ben jij goed in?

Voetballen! Dat doe ik vaak in de pauze op school. Als ik in m'n eentje speel, trap ik de bal heel hoog tegen de muur. Maar ik kan ook goed timmeren en klimmen. In onze achtertuin staat een grote boom waar ik vaak in klim.

Wat is je lievelingseten?

Spinazie, want daar word je sterk van. En pannekoeken, maakt niet uit wat erop zit.

Wanneer heb je voor het laatst heel hard gelachen?

Toen ik gisteren met mijn grote zus aan het spelen was. We stonden onder de boom en waren aan het boksen met een skippybal, heel hard. De skippybal kwam wel tien keer tegen mijn neus, maar het deed geen pijn.

Ben je verliefd?

Ja, al best lang, en hij ook op mij. Ik heb van hem een Hello Kitty-ring gekregen. Zijn naam durf ik niet te zeggen.

Wat vind je het leukste aan jezelf?

Dat ik goed kan delen. Snoepjes bijvoorbeeld, die geef ik aan mijn zussen en daar hoef ik nooit iets voor terug.

null Beeld Adriaan van der Ploeg
Beeld Adriaan van der Ploeg
Meer over