'Ik ben trots als ik een mooie foto maak'

Portret van een kind in zijn slaapkamer. Dit ben ik: Jewel Martina (12).

Jewel Martina: 'Sinds kort kickboks ik met drie vriendinnen. Je leert jezelf verdedigen, dat is handig.' Beeld Adriaan van der Ploeg
Jewel Martina: 'Sinds kort kickboks ik met drie vriendinnen. Je leert jezelf verdedigen, dat is handig.'Beeld Adriaan van der Ploeg

Met wie woon je?

Met mijn vader.

In welke klas zit je?

Ik zit in groep acht van de Rudolf Steinerschool in Rotterdam.

Wat is je lievelingsvak?

Gym. Ik vind het leuk om te bewegen. Duits is het minst leuke vak, omdat het een aparte taal is en de lessen langzaam gaan.

Wat zijn je hobby's?

Sinds kort kickboks ik met drie vriendinnen. Je leert jezelf verdedigen, dat is handig. Soms erger ik me dagelijks aan mensen, dus het is fijn om me te kunnen afreageren. Verder vind ik fotograferen erg leuk, ik heb voor mijn 12de verjaardag een camera gekregen. Als ik nu een mooie foto maak, ben ik er wel trots op.

Wat is je favoriete televisie-programma?

Ik kijk weinig tv, maar af en toe kijk ik tijdens het avondeten samen met mijn vader naar De wereld draait door. En Het klokhuis vind ik een goed programma.

Ben je van iemand fan?

Ik ben heel erg fan van de boyband 5 Seconds of Summer. Ik weet eerlijk gezegd niet waar dat vandaan komt, normaal vind ik boybands allemaal hetzelfde. 5 Seconds of Summer maakt wat meer rockachtige muziek. En ik vind het cool dat een van de bandleden constant zijn haren verft.

null Beeld Adriaan van der Ploeg
Beeld Adriaan van der Ploeg

Ben je gelukkig?

Ja.

Wie zou je voor een dag willen zijn?

Cara Delevingne. Zij is model. Ik vind haar gewoon een heel leuk persoon. Ze is grappig, eerlijk en blijft bij zichzelf.

Naar welke muziek luister je?

Ik luister vooral naar popmuziek. Al denk ik bij sommige populaire liedjes weleens: waar gaat dit eigenlijk over? Daarom luister ik graag naar Lana Del Rey, zij schrijft goede teksten.

Ben je verliefd?

Een beetje. Ik dacht dat ik iemand leuk vond, maar nu doet diegene ineens heel vervelend tegen mij dus twijfel ik of ik hem nog steeds zo leuk vind.

Wat wil je later worden?

Toen ik klein was, wilde ik graag prinses worden, maar ik kwam erachter dat dat helemaal niet mogelijk is. Nu wil ik fotografe worden, of anders advocaat, want dat verdient lekker.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Dan studeer ik hopelijk rechten en kan ik advocaat worden. En ik wil een goedkoop huisje voor mezelf. Natuurlijk hoop ik mijn vriendinnen van nu nog te zien, maar ik denk dat we uiteindelijk allemaal andere richtingen opgaan.

Meer over