'Ik ben niet van plan te werken of studeren'

Portret van een kind in zijn slaapkamer. Dit ben ik: Olav Tomas Musch (8).

Jay Plaat
Olav Tomas Musch: 'Eigenlijk wil ik alleen met mijn vriendin spelen.' Beeld Adriaan van der Ploeg
Olav Tomas Musch: 'Eigenlijk wil ik alleen met mijn vriendin spelen.'Beeld Adriaan van der Ploeg

Met wie woon je?

Ik woon in IJburg, in Amsterdam, met mijn papa Bastiaan (48), mijn mama Nelsje (48) en onze katten Pelle en Gijsje.

Wat zijn je hobby's?

Gymmen, zwemmen en pianoles.

Hoe zou je lievelingsdag eruitzien?

Dan zou ik in de jungle zijn met allemaal snoep, en met allemaal dieren van snoep. Dat soort dingen.

Waar word je blij van?

Als ik vaak veel complimentjes krijg. Als ik het stilteteken goed doe op school: dan moet je een hand omhoog steken en met de andere doe je je wijsvinger op je lippen. Of als ik goed reken of goed gym. Ik vind het ook een mooi compliment als iemand zegt dat ik iets moois aan heb. Ik heb elke dag mooie kleren aan, vind ik.

Wat is je grootste droom?

Dat ik voor altijd snoep mag eten, veel zoetigheid mag drinken en slijm mag maken. Slijm kun je kneden en dat plakt erg. Dat vind ik zo grappig! En soms valt het ook van je hand af. Je maakt het van scheerschuim, lenzenvloeistof, lijm en een kleurtje.

Ben je verliefd?

Ja, op Noortje. Ik ken haar van een barbecue. Ik ben al lang op haar verliefd. Ze is ook op mij verliefd, dat hebben we elkaar verteld. Ze vroeg aan mij: 'Zullen we trouwen?' En toen zei ik: 'Ja.' We spreken vaak af. Dan maken we slijm of kijken we films.

Hoeveel zakgeld krijg je?

1 euro per week. Ik spaar daarmee voor de Lego Star Wars Death Star. Die is heel groot en kost wel 1.000 euro. Ik heb pas 100 euro, dus ik moet nog drie jaar wachten.

Wat is het leukst aan jezelf?

Dat ik attent ben. Dat ik complimentjes geef en aan mensen dingen vraag, bijvoorbeeld : 'Heb je gisteren een leuke dag gehad?'

Wat is het mooiste verhaal dat je pas hebt gehoord?

Dat kwam uit de Donald Duck. Donald Duck zat in het vliegtuig en toen zei een andere eend ineens: 'We moeten die tassen eruit gooien, anders wordt het te zwaar en vallen we in de zee.' Er zat eten in de tassen, en pannen, boeken en slaapzakken.

Waar kun je om huilen?

Nergens om.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Dan ga ik trouwen met Noortje en ga ik een bruiloftstaart eten. Misschien zit daar een klein beetje alcohol in. Dat mag je niet als je 8 bent. Dan krijg ik een ring, cadeautjes en een trouwboekje. Ik ben niet van plan om te werken of te studeren. Eigenlijk wil ik alleen met mijn vriendin spelen.

Meer afleveringen in deze serie
Elke week maakt fotograaf Adriaan van der Ploeg een nieuw portret van een kind in zijn of haar slaapkamer. De vragen zijn meestal min of meer hetzelfde, de antwoorden soms ontroerend en vaak hilarisch: 'Ik wil op mijn 34ste met pensioen.'

undefined

Meer over