Hoogopgeleide gaat vaker vreemd

Er bestaat een aangetoond verband tussen de mate waarin een Brit vreemdgaat en zijn of haar genoten opleiding. Jongens en meisjes uit dat land die goed op school opletten en willen doorleren, komen als volwassenen later makkelijker en sneller in de verleiding om overspel te plegen....

Een en ander blijkt uit een grootschalig onderzoek door het Britse bureau 'Seksueel Gedrag en Levensstijl'. De enquêteurs van die firma ondervroegen liefst negentienduizend volwassen landgenoten over het aantal diploma's thuis in de kast en over de buitenechtelijke affaires die ze er op nahielden of -houden.

12 procent van de ondervraagden die uitstekende onderwijsresultaten behaalden, bekende de afgelopen vijf jaar naast de pot te hebben gepiest. Bij de mensen die op school mindere prestaties leverden of geen diploma's bezitten, pleegde slechts 6 procent overspel.

Britse vrouwen zouden volgens het onderzoek stukken monogamer zijn dan Britse mannen. Echter, in hun geval geldt eveneens dat de kans op slippertjes groter is wanneer ze een goede opleiding hebben afgerond. Ook durft het onderzoeksbureau de conclusie wel aan dat Britse vrouwen die buitenshuis werken sneller in de verleiding raken een buitenechtelijke relatie aan te gaan.

Een andere uitkomst van het Britse onderzoek is dat seksuele voorlichting op school mensen ervan weerhoudt om reeds op jonge leeftijd seksueel actief te zijn.

Meer over