#HeerlijkgenietenHelmond

Het zijn niet alleen de grote en kleine boodschap die bij Geraldine worden achtergelaten

Naar de wc in The Rose Garden in Helmond is een beleving. Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg bezoekt Geraldine.

null Beeld Jan Dirk van der Burg
Beeld Jan Dirk van der Burg

Geraldine Setz (70), Helmond

Geraldine is al veertien jaar het uithangbord van de Helmondse openbaartoiletervaring in het hogere segment. Met de allure van een warme huiskamer – met open haard en piano –, de geur van Chanel én operatiekamer-schone toiletten is The Rose Garden een monument voor de hoge nood.

Maar het zijn niet alleen de grote en kleine boodschap die bij Geraldine worden achtergelaten. ‘Mensen vertellen echt álles, ik ga daar niet over kletsen, maar ben een halve maatschappelijk werker. Maar alleen door te luisteren kun je mensen helpen. Dan zijn ze het kwijt. 95 procent van de klanten zijn echt schatten van mensen. En de andere 5 procent, die kun je achter het behang plakken. Schelden ze je uit omdat ze die 70 cent niet kunnen pinnen of ze bevuilen het toilet, dan kom ik erachteraan hoor!’ Tot verdriet van toiletterend Helmond gaat Geraldine over een paar weken met pensioen. ‘Ik heb last van hartfalen, ik weet niet of ik de tachtig haal, dus ik wil er nog even van genieten. We hebben al veertien kandidaten gehad voor de opvolging maar iedereen vindt het te hard werken. Ja, ik ben niet anders gewend.’

Meer over