DE BEWUST DIGIBETE BURGEROlaf Tempelman

Het was niet voor het eerst dat ik in een digitaal spinnenweb verstrikt raakte terwijl iets echt ontzettend simpel bleek

null Beeld

Eerst even uitleggen waarom ik tussen andere mondkapjes in de rij stond bij de Smartbar oftewel de eerstehulpafdeling van de Mediamarkt: het lukte mij maar niet een externe cd-brander op een laptop te installeren. Het kan zijn dat u nu uitroept: ‘Dat is toch ontzettend simpel!’ Tja, dat weet ik inmiddels ook. Het was niet voor het eerst dat ik in een digitaal spinnenweb verstrikt raakte terwijl iets echt ontzettend simpel bleek.

De jongen van de Smartbar droeg een geblokt mondkapje tot vlak onder zijn ogen en daarover een hoornen bril en had het in 22 of 23 seconden voor elkaar. Het probleem met de iPad Pro van het jonge stel voor mij bestond na 22 of 23 minuten nog steeds. Of hun liefde die iPad Pro zal overleven, wist ik na 22 of 23 minuten meeluisteren op anderhalve meter afstand niet meer zo zeker, maar tegen stofzuigerproblemen zijn relaties vermoedelijk beter bestand.

Wat er precies met die iPad Pro aan de hand was, kan ik u als digibeet niet vertellen. Wat ik weet, is dat het stel voor de vijfde keer met het rotding aan de Smartbar stond, dat de Smartbarjongen er drie ingewikkelde telefoontjes over pleegde en uiteindelijk voorstelde deze vrucht van het genie van Steve Jobs ‘op te sturen’. Toen knapte het meisje: ‘Dat hebben we voor we naar Madeira gingen ook al gedaan! Dat wil ik niet meer!’ Toen knapte de jongen: ‘Wat wil je dan!? Je ziet toch dat hij het niet kan maken!’ Het meisje: ‘Nee, nee, nee, dat wil ik echt niet meer!’ De jongen: ‘Even dimmen jij zeg!’

De Smartbarjongen zag het vanachter zijn hoornen bril met daaronder het geblokte mondkapje onbewogen aan: ‘De keuze is aan u.’ Volgens mij was dat zijn manier om te zeggen: voor jullie relatie is het beter als jullie die iPad Pro voorgoed hier laten.

Meer over