'Het liefst word ik neuroloog'

Portret van een kind in zijn slaapkamer. Dit ben ik: Kerem Bolek (16)

Kerem Bolek: 'Ik ga elk jaar naar het vakantiehuisje van mijn oma inTurkije, in de bergen.' Beeld Adriaan van der Ploeg
Kerem Bolek: 'Ik ga elk jaar naar het vakantiehuisje van mijn oma inTurkije, in de bergen.'Beeld Adriaan van der Ploeg

Met wie woon je?

Met m'n ouders, Hatice en Kemal en mijn zusje Sare (17). We hebben ook een kat, Mylo. Ik vind hem niet echt leuk, omdat ik vaak in de nacht wakker word van zijn gejammer.

Op welke school zit je?

Ik zit in 4 vwo op de Stedelijke Scholengemeenschap in Nijmegen. Ik volg het profiel Natuur en Techniek. Mijn favoriete vak is biologie.

Wat zijn je hobby's?

Het liefst ben ik met vrienden of mijn vriendin. Ik ben niet echt een sportliefhebber; af en toe loop ik hard. Als ik tijd over heb, speel ik computer-games. Op dit moment is Fall-Out 3 favoriet, een roleplaying game.

Wie zou je een dag willen zijn?

George Clooney. Hij is een goede acteur en zijn vrouw is ook niet verkeerd. Of Gabe Newell, de ceo van het bedrijf Valve. Hij heeft eerst bij Microsoft gewerkt en vervolgens zijn eigen gamebedrijf opgezet. In die wereld is Newell best een grootheid.

Wat is je grootste angst?

Het is een beetje morbide, maar mijn grootste angst is te sterven zonder je geliefden naast je. Dat lijkt me eng, om alleen dood te gaan. Dat is ontstaan nadat ik een raar, filosofisch gesprek heb gehad met een vriend over de dood. Sindsdien creëer ik mijn eigen angst eromheen en maak ik het misschien groter in mijn hoofd.

Wat is je favoriete film of serie?

Pulp Fiction. Ik vind het bijzonder dat die film niet chronologisch is ingedeeld. De beste serie blijft voor mij Breaking Bad. In die serie is het camerawerk echt van topkwaliteit, beter dan ik ooit heb gezien. Ik kan me een scène herinneren waarin je meekijkt vanuit de hoek van een kamer, waardoor het lijkt alsof je er echt bij bent. Het speelt zich ook af in New Mexico, een fantastische omgeving.

Naar welke muziek luister je?

Ik voel me het meest aangetrokken tot rockmuziek. Bandjes als Arctic Monkeys, The Strokes en The Libertines. En ik verzamel alles van Pink Floyd. Ik ben fan sinds we in groep 7 een toneelstukje deden, Another Brick in The Wall. Ik wil ook graag naar Lowlands. Misschien lukt het dit jaar wel.

Wat is je grootste droom?

Ik wil eerst mijn studie afmaken, scheikunde of geneeskunde. Als ik dat heb afgerond, hoop ik op een succesvolle carrière en een leuk gezin. Het liefst word ik neuroloog. Sinds mijn oma een herseninfarct heeft gehad, ben ik gefascineerd geraakt door het brein.

Waar wil je graag heen?

Ik ga elk jaar naar het vakantiehuisje van mijn oma in Turkije, in de bergen. Ik zou ook een rondreis willen maken door de Verenigde Staten, met een camper van noord naar zuid.

Meer over