week uitRemy Bonjasky

Het is toch oliedom om terrassen en sportscholen op slot te houden, of is Remy Bonjasky nou gek?

Jazeker, het is weekend! Met Remy ‘The Flying Gentleman’ Bonjasky (45) nemen we de hoogte- en dieptepunten door.

null Beeld Ivo van der Bent
Beeld Ivo van der Bent

Even hè, gewoon gezond verstand.

Als we het nou met z’n allen eens zijn dat Nederland baat heeft bij een gezonde bevolking, en als we ook allemaal kunnen zien dat zodra het een béétje knap weer is iedereen massaal naar buiten gaat, ongecontroleerd, hutjemutje, holadijee, met alle risico’s van dien, dan is het toch gewoon oliekoekendom om terrassen en sportscholen zo lang op slot te houden, of is Remy nou gek?

Ongeveer met deze tekst op repeat in zijn hoofd zat de voormalig kickbokskampioen deze week naar de persconferentie van Rutte & co te kijken. Nee, niet knarsetandend, en ook niet omdat hij zo nodig naar het terras wil (nou ja, óók) maar vooral omdat hij twee sportscholen heeft, één in Almere en één in Hilversum, zaken die op wat geklooi in de marge na – met twee bokszakken naar buiten in min tien, echt boffen zeg, ‘ik háát kou’ – al sinds 15 december dicht zijn. Nu was het nieuws dat mensen tot 27 jaar wel weer mogen sporten, zij het met restricties, maar dan denkt Remy dus: ja, en die volksgezondheid dan? Remy: ‘Het zijn toch juist de ouderen die in de risicogroep vallen? Weet je wat het is, je denkt steeds: oké, nog drie weken erbij, we redden het wel, maar dat moet niet eindeloos duren.’ En dus zat hij dinsdagavond toch een tikkie ontgoocheld voor de buis, óók door de tweespalt die je onherroepelijk gaat krijgen tussen ondernemers. Want waarom de kapper wel en hij niet? Remy: ‘Het zullen allemaal geweldig knappe koppen zijn daar bij het RIVM, maar mij krijgen ze het niet uitgelegd.’

Goed dat hij een dochtertje van 4 heeft, Skye.

Kinderen van 4 hebben nul boodschap aan pratende meneren op televisie, laat staan aan mokkende vaders, en dus reden Remy, zijn vriendin Renate (37), dochter Skye en zonen Dean (11) en Cash (17) de volgende dag met frisse moed naar het strand van Noordwijkerhout voor het betere uitwaaiwerk. IJsje erbij, lekker rondbanjeren, tikkertje doen, beetje schommelen, en verdomd, met al die vrolijke snuiten om zich heen en de zon op z’n kop voelde Remy het koudefront ineens ontdooien, in alle opzichten. Nog drie weken, dacht hij terwijl hij zijn jas uittrok, kom maar op.

Meer over