Goed eten en uitzicht op het Drielandenpunt

Hotel-Restaurant Bellevue..

Als er, zoals op deze ochtend, over het Zuid-Limburgse heuvelland een enorme deken van grauw-grijze mist hangt, mis je de op een na grootste attractie van Hotel Bellevue in Simpelveld. Dat is namelijk het uitzicht over het Limburgse land, dat hier bestaat uit een fraaie samenvloeiing van Mergelland en Parkstad. Vanuit de kamer op de heuvel zie je bij helder weer drie landen liggen: links Duitsland (Aken), recht vooruit Nederland (met de toren van het Drielandenpunt in Vaals in het vizier) en rechts België, richting Hasselt.

Is dat uitzicht afhankelijk van de weersgesteldheid, de grootste attractie van Hotel Bellevue is dat niet, want in het gelijknamige restaurant schijnt volop de zon. Althans in de keuken, waar de jonge chefkok en hoteleigenaar Richard van de Velde culinaire hoogstandjes creëert en zijn vrouw Sylvia Didden garant staat voor een prettig bescheiden gastvrijheid.

Eten is dan ook de hoofdzaak in Bellevue, de kamers zijn vooral bestemd voor gasten die na een voortreffelijke maaltijd gelukzalig willen overnachten. Maar ook steeds meer dagjes- en weekendjes-weg-mensen ontdekken hier de charme van een eenvoudig familiehotel dat op het snijpunt ligt van fraaie natuur en uitvalswegen naar aantrekkelijke steden als Maastricht, Aken en Luik.

Bellevue telt zeven kamers: drie kleinere in het pand waarin ook het restaurant gevestigd is (voor degenen die echt geen pap meer kunnen zeggen) en vier kamers in een karakteristiek Limburgs huis, opgetrokken uit witte baksteen, vlak om de hoek.

Die kamers zijn groot en hebben dus dat weidse uitzicht. Beneden met een schuifpui die naar een groot terras leidt, de bovenkamers met balkon. In het voorjaar en de zomer moet het daar goed toeven zijn, maar ook in een mistige winter is de sfeer er zonder meer rustiek. Het wordt helemaal een plaatje, zo verzekert de eigenaar, als het ooit misschien nog eens gaat sneeuwen.

De knusse sfeer van dit tikkeltje verscholen etablissement in het uiterste puntje van Limburg wordt nog eens versterkt door de inrichting en het interieur van de kamers. Meubilair, gordijnen, bed en keukenblokje zijn uitgevoerd in een huiselijke stijl die, pak `m beet, rond 1980 in zwang moet zijn geweest en dat in dit deel van het land en zeker in het nabijgelegen België nog steeds is. Het fantasie-dessin van de gordijnen in een mengeling van paars, roze, blauw en grijs is wat dat betreft illustratief.

Slapen? Als een roos, want niet alleen de bedden zijn uitstekend, de nachtrust is sowieso gegarandeerd: Bellevue ligt aan een doodlopend straatje zonder verkeer.

Het ontbijt is simpel en goed, met vers brood in verschillende kleuren en maten, eenvoudig beleg, uitstekende koffie uit een apparaat dat de bonen ter plekke maalt en een voortreffelijke uitsmijter kaas.

Toen de huidige eigenaren het bedrijf in 2001 van hun (schoon-)ouders overnamen, was het vooral een pension met een terras waar koffie met Limburgse vlaai de dienst uitmaakte. Nu is het een specialiteitenrestaurant met daarbij een erg leuk hotelletje. En er staat een kerstboom met gouden ballen en donkerrode guirlandes.

Meer over