Gepimpte pizza's


Ingrediënten

2 margherita diepvriespizza's
1,5 ons champignons
1 kleine rode puntpaprika
1 ons salami
1 kleine ui/teen knoflook
zakje gemengde sla
1 tl pesto
1 mozzarella
2 tl. oregano
olijfolie / balsamico-azijn
Parmezaanse kaas


De boog kan niet altijd gespannen staan. Wie deze kookrubriek regelmatig leest, zal het gevoel hebben dat een volkskok dagelijks de sterren van de hemel kookt. Dat iedere verpakking nauwkeurig wordt bestudeerd om er zeker van te zijn dat er geen overdosis koolhydraten, transvetten, gluten of andere 'enge' stoffen in zit. Maar niets is minder waar. Want zelfs in een volkskok schuilt een mens.

Af en toe komt een schreeuwende behoefte naar boven volkomenondefinieerbaar en onverantwoord voedsel te eten. Op dat momentwordt met trillende handen een pak frikadellen opengescheurd. Enpas wanneer ze gebroederlijk naast elkaar in het dampende vetliggen, komt een vredige rust over lijf en leden. Hoe heerlijkhet gevoel de tanden te zetten in het zemige jasje, ongegeneerdbesmeurd met dikke klodders mayo, ui en bloedrode ketchup. Je zouer haast poëtisch van worden.

Hetzelfde geldt voor frieten, zelfgeschild, handmatig inongelijke dikke Vlaamse frieten gesneden en goudgeel gebakken inarachideolie. Wanneer je die eet, hoef je nergens meer aan tedenken. Even vrij van zorgen en verantwoordelijkheden.

Als u geen zin heeft om te koken, de bodem van dehuishoudportemonnee in zicht is en uw huid u vertelt dat u opzijn minst een paar vitamines moet zien binnen te krijgen, kuntu een paar diepvriespizza's oppimpen met wat culinairebling-bling.


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de pizza's uit hetplastic. Snij de ui in dunne ringen, de paprika in reepjes en demozzarella in plakjes. Hak de knoflook fijn en bak de plakjeschampignons in olijfolie met de helft van de knoflook.

Beleg de pizza nu met de salami (facultatief), dan deuiringen, wat reepjes paprika, de champignons en de mozzarella.Bestrooi met versgemalen peper, zout en de andere helft van deknoflookteen. Roer de pesto los met twee el. olijfolie en druppeldit over de pizza's. Strooi er ten slotte nog wat oregano overen bak de pizza's in 15 tot 20 minuten gaar.

Breng de sla op smaak met zout, olie en balsamico azijn. Haalde pizza's uit de oven en bestrooi met de aangemaakte sla en watflinters geschaafde Parmezaanse kaas.


Meer over