Gemeente Heerlen sluit omstreden tippelzone

In een bijzondere vergadering heeft de gemeenteraad van Heerlen maandagavond besloten de omstreden tippelzone aan de Heideveldweg in de wijk Heksenberg en Palemig onmiddellijk te sluiten....

ANP

HEERLEN

Het CDA, dat in februari 1995 akkoord was gegaan met de instelling van de zone, trok maandag de steun aan het akkoord in. Daarmee ontstond een minderheidsstandpunt in de raad voor instandhouding van de zone. 'Met een tippelzone die niet functioneert kunnen wij niet akkoord gaan', zo beargumenteerde het CDA zijn koerswijziging.

De tippelzone voor heroïneprostituées werd op 6 januari van dit jaar geopend. Maar aanhoudende dagelijkse protesten van buurtbewoners maakten het werk van de prostituées onmogelijk. Ook maandagavond waren de bewoners van Heksenberg en Palemig weer massaal naar het gemeentehuis getrokken. Tot in de gangen van het gemeentehuis waren de plaatsen bezet. Onder luid gejuich werd het gemeenteraadsbesluit over sluiting van de tippelzone begroet.

De coalitie in Heerlen bestaat uit PvdA, VVD, D66, GroenLinks en het CDA. Als gevolg van de ommekeer van de christendemocraten kwam de verhouding tussen voor en tegenstanders van de tippelzone in de raad op veertien tegen twintig.

Meer over