Gelakte kruidenkip


Ingrediënten


Voor 4 tot 6 personen
scharrelkip van 1,5 kilo
bosje dragon
bosje peterselie
1 eetlepel tijm
een flinke teen knoflook
2 eetlepels boter of
enkele eetlepels Vloeibare honing of stroop


Hak de kruiden met de hand, want ze moeten niet tot pap verworden. Pers de knoflook met de knoflookpers en roer dit door de kruiden heen. Stel de oven in op 175 graden. De kip moet ongeveer anderhalf uur in in de oven om mooi te worden. Wrijf de kip van binnen en van buiten in met peper en zout.

Vul de kip met het kruidenmengsel en naai hem dicht met keukengaren of katoen. Wrijf de kip in met boter of ganzenvet en leg hem in het midden van de oven op een rooster in een braadslede. Bedruip tijdens het braden het vel regelmatig met boter of ganzenvet.

Als de kip na een uur lichtbruin is, kan het vel worden gelakt met vloeibare honing of stroop. Herhaal dit een paar keer binnen een half uur tot de kip gaar, glanzend en goudbruin is.


Meer over