Geen spoortje van Anton Pieck

'Ga dit maar voorzichtig naar oma brengen', zegt een moeder bij het ontbijtbuffet tegen haar dochtertje van naar schatting 3, en geeft haar een bordje met poffertjes....

Dit is Queen Waalwijk, dat zichzelf afficheert als designhotel en alskindvriendelijk hotel. Dat klinkt als een wat schurende combinatie, maarhet blijkt ook een geslaagde te kunnen zijn. Nu ben je al gauwkindvriendelijk wanneer je je vestigt op enkele autominuten van de Efteling- vooropgesteld dat de N261 waaraan het hotel is gelegen niet vol staat metauto's die allemaal hetzelfde reisdoel hebben - maar Queen biedt meer.

De kleintjes mogen hier door de lobby rennen om een voorschot te nemenop de speeltuin.

's Avonds aan tafel krijgen ze een kleurplaat en kleurpotloden, bij hetontbijt staat ze een breed assortiment aan smeerbaar en strooibaarbroodbeleg in eenpersoonsverpakkingen ter beschikking, en wanneer eenEfteling-arrangement is geboekt, wacht bij vertrek een toepasselijkeattentie.

Drie jaar geleden opende het hotel zijn deuren. De eigenaren hebbenervaring opgedaan bij Van der Valk, maar dat merk je niet zo. In elk gevalhebben ze er niet de inspiratie opgedaan voor de inrichting. Geen geweienaan de muur, geen spinnewielen, maar non-figuratieve schilderkunst. Hetgehele gebouw met zijn 120 kamers en vergaderruimten, de vloeren, dewanden, de trappen, is gedacht in stemmige tinten, veelal donker, metcontrasterende details. Veel glas in de gevels en nergens een spoor vanBrabantse krullerigheid te bekennen, wat een prestatie mag heten met denalatenschap van Anton Pieck binnen handbereik.

Over de keuken van Queen zou je al naar huis kunnen schrijven, maar datgeldt zeker voor het riante ontbijtbuffet. Het biedt de gebruikelijke keusvan het betere hotel en doet daar nog een flinke schep bovenop. Het roereiziet er zoals gewoonlijk uit alsof het uit een pakje komt, maar het smaaktaanzienlijk beter. De broodsoorten zijn niet te tellen en als zeldzameuitschieter is er op ijs gekoelde champagne.

Om uit te slapen zijn de meeste hotels niet geschikt en daarop vormtQueen geen uitzondering. De kamers zijn goed geïsoleerd, maar daar staattegenover dat wie verzuimt de deur beschaafd te sluiten, de halve gang wektwanneer hij de doortastende dranger zijn werk laat doen. Op zondagmorgenkomen daar de kerkklokken van Waalwijk bij, die zich zo langdurig latenhoren dat je de neiging krijgt dan maar aan hun dwingende oproep gehoor tegeven. Verder bieden de kamers alles wat een hedendaags hotel te biedenheeft, inclusief draadloos internet en koffie- en theefaciliteiten. Wat jehier in elk geval zou verwachten, is een minibar of een ijskastje, maar datis er niet. En, wonderlijk: in de badkamer ontbreekt een wc-borstel. Diezijn er toch ook in design-uitvoering.

Meer over