Aaf leest sterren

Een radicale scheiding in Monaco en het einde van het intimiteitsvacuüm

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Charlene van Monaco en Marco en Leontine Borsato.

Radicaal

Prins Albert en Charlene van Monaco. Beeld ANP
Prins Albert en Charlene van Monaco.Beeld ANP

Als sterrenkijker moet je alles kunnen duiden. Heeft een beroemdheid ineens een nieuw optrekje, nieuwe polstatoeage of ander haar? Dan is dat vaak een teken dat er iets groters speelt in het leven van de desbetreffende persoon.

Over prinses Charlene van Monaco is uw sterrenkijker sinds deze week stellig: die moet in scheiding liggen, want ze heeft de allerduidelijkste vorm van scheidingshaar die er maar bestaat.

‘Voor Charlene is ‘de rots’ verleden tijd’, schreef het Franse roddelblad Voici al – prins Albert wás Charlenes rots, maar die rots is al een tijd aan ernstige erosie onderhevig. Er gaan al sinds hun bruiloft geruchten dat het huwelijk op knappen staat, nog meer nu Albert een buitenechtelijk kind schijnt te hebben, boven op de twee buitenechtelijke kinderen die hij al had.

Het kapsel van Charlene duidt op een overduidelijke breuk. Want radicaal haar, is radicale breuk. En radicaler wordt het in koninklijke kringen niet: haar haar is kort en aan de voorkant geheel weggeschoren. Charlene, ooit gecast als rustige, blonde echtgenote, is een punkrocker geworden. Dat betekent iets.

Naast dat veelzeggende kapsel zit Charlene ook al erg lang zonder gezin in haar geboorteland Zuid-Afrika. Aanvankelijk ging ze daar doen wat royals altijd doen als ze er solo tussenuit willen: olifanten redden. (Of olifanten doodschieten, daar kiezen sommigen ook voor.)

Vervolgens kreeg ze een keel- neus- en/of oorprobleem, waardoor ze écht niet naar huis kon voor haar tienjarige huwelijksfeest. En dit viel allemaal samen met de hardnekkig roddel dat Albert een nieuw buitenechtelijk kind in zijn rijke verzameling had.

Olifanten, KNO-probleem, buitenechtelijk kind, buitenland en, vooral, opgeschoren haar: daar komt een scheiding aan.

Lastig

Marco en Leontine Borsato. Beeld ANP Kippa
Marco en Leontine Borsato.Beeld ANP Kippa

‘Marco en Leontine kussen’, luidde de kop op alle achterklapsites deze week, en ineens leek het uw sterrenkijker uiterst vermoeiend om Marco of Leontine, of beiden, te zijn.

Korte terugblik: het stel ging uit elkaar, maar voordat de een of de ander ook maar tijd had om zich een behoorlijk nieuw scheidingskapsel aan te meten, werden ze alweer samen gespot.

Marco Borsato bevestigde het nieuws dat ze weer aan het ‘daten’ waren, Leontine Borsato vond het eigenlijk niet nodig om alle pers alweer in te lichten, maar de poppen waren alweer opgewekt aan het dansen en nu worden al hun bewegingen in de richting van een definitieve hereniging nauw gevolgd.

En dat leek uw sterrenkijker dus vermoeiend. Wissel je een kusje uit op, nota bene, het verjaardagsfeest van je dochter, moet daarvan onmiddellijk weer landelijk verslag worden gedaan.

Wat ook lastig is, is dat Marco Borsato ooit het inmiddels beroemde woord ‘intimiteitsvacuüm’ in de mond heeft genomen. Hij zei ten tijde van de scheiding, nog maar drie minuten geleden eigenlijk, tegen Linda de Mol dat Leontine en hij gingen scheiden vanwege een intimiteitsvacuüm.

Maar nu de issues rondom het intimiteitsvacuüm opgelost blijken te zijn, blijft het woord om ze heen hangen. De site van RTL Boulevard kopt dan bijvoorbeeld: ‘‘Verliefde pubers’ Marco en Leontine laten intimiteitsvacuüm achter zich tijdens Ibiza-vakantie’.

Van dat woord kom je dus nooit meer af.

Meer over