Een echtscheiding van zes miljard

De vrouw van de Amerikaanse mediatycoon Sumner Redstone, de bestuursvoorzitter van Viacom die in een fusie van 37 miljard dollar is verwikkeld met televisieconcern CBS, wil scheiden van haar echtgenoot en eist drie miljard dollar (ruim zes miljard gulden) alimentatie....

Viacom reageerde met de mededeling dat het verzoek tot echtscheiding geen enkel effect zal hebben op de bedrijfsvoering van Viacom en dat ook de fusie met CBS niet op het spel staat. Sumner Redstone zal, zoals afgesproken, de eerste bestuursvoorzitter van de nieuwe combinatie worden, aldus een woordvoerder.

'De belangen van de familie Redstone in Viacoms moederbedrijf National Amusements zijn zodanig gestructureerd dat persoonlijke verwikkelingen tussen meneer en mevrouw Redstone daar geen invloed op kunnen hebben', liet Viacom weten. Redstone bezit 67 procent van Viacom door zijn eigendom van de houdstermaatschappij.

Het is niet de eerste keer dat Phyllis Redstone een scheiding aanvraagt van haar echtgenoot. Ook in november 1993 wilde zij Sumner verlaten, net toen hij was verwikkeld in de overnamestrijd om Paramount Pictures. Drie weken later trok zij haar verzoek echter in, en Viacom kocht Paramount later voor 10 miljard dollar.

Phyllis zou zelfs al een keer om een scheiding hebben verzocht in 1984, volgens enkele kranten. Viacom kon dit bericht echter niet bevestigen.

Sumners advocaat George Abrams wilde geen commentaar geven 'hoe kwetsend en misleidend deze zaak ook mag zijn'. Daarmee refereerde hij aan krantenartikelen die de affaire afgelopen weekeinde onthulden. 'Dit is een persoonlijke zaak. Hij en zijn twee kinderen vormen een front als het om de zakelijke belangen van de familie gaat', zei hij. Beide kinderen, Brent (48) en Shari (45) zitten samen met Sumner in de raad van bestuur van Viacom. Sumners vrouw Phyllis heeft geen stoel in de directie.

Meer over