Een circus vol kermisspelletjes

Na een lange wandeling langs het strand van Zandvoort, een ochtendje kastelen bouwen of een partijtje voetvolleybal in het zand is het leuk om nog even te gaan kijken of spelen in het Circus Zandvoort....

Het is geen echt circus, maar een Amusino, dat van binnen nog veel kleurrijker is dan van buiten. Liefst veertig (schelle) kleuren zijn er binnen gebruikt. De muren zijn behangen met speelse spiegels. Als je er langs loopt, lijkt het wel of honderd kinderen tegelijk marcheren, rennen of gekke bekken trekken.

Volwassenen kunnen er spelen (gokken) in grote zalen op de bovenverdieping. Voor kinderen is er Familyland, een zaal vol video- en kermisspelletjes op de begane grond. Er zijn rare krokodillen, die je op hun kop kunt meppen. Sylvester de kat, die uit felgekleurde vuilnisbakken opspringt, bekogel je met plastic ballen. Je kunt video-skiën, autoracen, video-voetballen, elektronisch ijshockeyen en Tai Fun spelen met een zwevende schijf.

De kermisspelletjes leveren punten op. Die kunnen worden ingewisseld voor prijsjes. Elke middag draait een kinderfilm in de interne bioscoop. En als je jarig bent, kun je er je feestje vieren (kinderfilm, limonade en Familyland-spelletjes).

Circus Zandvoort, Gasthuisplein 5, Zandvoort, tel. 023-571.86.86. Gratis entree. Open 10-02 uur. Kinderfilm 13.30 en 15.30 uur.

Meer over