Drie gevangenen met behulp van helikopter ontsnapt

Uit de Orsainville gevangenis in Quebec in Canada zijn drie gevangenen ontsnapt. Volgens de Canadese politie kregen ze daarbij hulp van een helikopter. Dat meldt CBC News.

Redactie
De Orsainville gevangenis in Quebec. Beeld ap
De Orsainville gevangenis in Quebec.Beeld ap

De mannen slaagden er rond 8 uur 's avonds (plaatselijke tijd) in het streng beveiligde gebouw uit te komen. De gevangenen zouden alledrie deel uitmaken van een drugsnetwerk dat in 2010 werd opgerold. Vermoedelijk betreft het moordenaars. De politie is een klopjacht gestart.

'De hoogste prioriteit is het lokaliseren van de helikopter', zei een woordvoerder van de gevangenis op de Canadese tv-zender CTV News Channel. De politie vraagt mensen het alarmnummer te bellen als ze de criminelen zien. Ze worden gewaarschuwd de mannen niet te benaderen, omdat ze als gevaarlijk worden beschouwd.

In september vorig jaar ontsnapten twee gedetineerden uit de St-Jerome gevangenis in Quebec met behulp van een helikopter. Handlangers waren erin geslaagd een toestel te kapen en hielden de piloot onder vuur. Zij konden enkele uren later worden opgepakt.

undefined

Meer over