Doen & laten

Reizen..

Het binnenland van de Algarve bereik je het snelst door te vliegen op Faro en daar een auto te huren. Vanaf centraal Nederland rijd je er in ongeveer twee dagen naartoe. Per trein reis je in 7 uur van Porto in het noorden naar Faro in het zuiden. Treinverbindingen en –prijzen op www.cp.pt. Een ov-planner op www.transpor.pt.

Retraite

Het Convento São Francisco de Mértola staat even buiten Mértola, langs de weg naar Alcoutim en Almodôvar. De tuinen en ateliers zijn dagelijks te bezichtigen van 10 tot 17 uur (in herfst en winter alleen ’s middags). Prijzen en overnachtingsmogelijkheden op www.conventomertola.com.

Zien

Algarve en Alentejo herbergen veel mooie oude steden en dorpen. Évora, Mértola, Alcoutim, Loulé (mooie boerenmarkten!), Tavira, Castro Marim en het mijnstadje Mina de São Domingos mag je niet missen. Op www.algarve.nl staan de data en tijden van alle lokale boeren- en warenmarkten.

Doen

Bezoek in het zuiden ook de getijdemolens in het natuurpark van Olhão, de zoutpannen bij Tavira en de steenovens van Santa Catharina do Bispo, waar bakstenen vloertegels en dakpannen vandaan komen. De arbeiders vinden het leuk als je komt kijken en laten je zelf een steen maken – wat moeilijker is dan het lijkt. Rij vanaf het zuiden door Santa Catharina do Bispo en sla direct na het dorp rechtsaf naar de rode bergen. Daar vind je ze vanzelf.

Meer over