Update

Derde verdachte overval juwelier Deurne opgepakt

In Duitsland is gisteren een 27-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op juwelier Goldies in Deurne.

null Beeld anp
Beeld anp

Het OM onthulde vandaag dat de verdachte al langer (internationaal) werd gezocht. Een woordvoerster wilde woensdag niet zeggen hoe lang. Verhalen over de betrokkenheid van een derde of zelfs vierde overvaller gingen al langer.

Over de precieze rol van de 27-jarige verdachte doet het OM geen mededelingen. De verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd aangehouden in Stuttgart. Aan Duitsland is om zijn uitlevering gevraagd.

Zelfverdediging juweliersvrouw
De Deurnese juweliersvrouw Marina (52) opende het vuur op de overvallers toen haar man in hun winkel werd aangevallen. Het echtpaar werd aangehouden maar een dag later vrijgelaten omdat vermoedelijk uit zelfverdediging werd geschoten. De vrouw wordt officieel nog verdacht van doodslag.

Advocaat Jan-Hein Kuijpers laat weten dat de aanhouding het juweliersechtpaar niet onberoerd heeft gelaten maar dat ze andere dingen aan hun hoofd hebben. 'Ze zijn bezig met de verwerking en willen zo snel mogelijk horen dat Marina niet wordt vervolgd', reageerde hij. De zaak tegen juwelier Willy werd eerder al geseponeerd.

Lees alles over de zaak-Deurne in het dossier op AD.nl.

Meer over