Deel metrotunnel Amsterdam opnieuw dicht

De metrotunnel tussen de stations Amsterdam Centraal en Amsterdam Amstel is komende maanden opnieuw doordeweeks gedeeltelijk gesloten. Het is voor de derde keer dat de zogeheten Oostlijn in de zomer dicht gaat wegens werkzaamheden.

De Amsterdamse metro bij het Centraal Station in 2010 na de renovatie in de zomermaanden.Beeld ANP

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB begint maandag met de voorbereiding van de renovatie. Reizigers moeten van zondag tot en met donderdag 's avonds reizen met pendelbus 59. Overdag in het weekeinde rijdt alleen metrolijn 54 zijn normale route.

Onderdoorgang
Vanaf 8 juli zijn de tunnelbuizen volledig afgesloten voor het metroverkeer, omdat het GVB de onderdoorgang gaat renoveren. Dat duurt tot en met zondag 25 augustus. Tijdens de sluiting kunnen reizigers met een GVB-abonnement gratis met de trein vanaf het Amstelstation.

De afgelopen jaren werd de tunnel in de zomer ook al een paar maal afgesloten. De renovatie liep vertraging op door onder meer problemen met asbest en omdat er onvoldoende voorbereidingen waren getroffen. Hierdoor pakt het project ook veel duurder uit dan gedacht.

De renovatie van de Oostlijn is het grootste ov-project in Amsterdam na de bouw van de Noord-Zuidlijn.

Meer over