Aaf leest sterren

De cryptische tattookeuze van Angelina Jolie en betalen doe je volgens Scott Disick met crypto

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Angelina Jolie en Cardi B.

Cryptisch

Angelina Jolie Beeld Getty
Angelina JolieBeeld Getty

Sterren en hun tatoeages: je kunt er een boek over schrijven. Sterker nog, de sterren schrijven zelf hele boeken vol, op hun eigen arm. Angelina Jolie is daar erg goed in. Haar nieuwste tatoeage, die ze deze week onthulde, was er een in de categorie, in de woorden van The Daily Mail, ‘cryptisch’.

Zeker, want niet alleen was de tatoeage in het Italiaans – Jolie grossiert in andere talen – maar ook nog eens, tja, een halve zin. ‘Eppur si muove’, staat er tussen de vele andere schrijfsels op haar onderarm, dat betekent: ‘En toch beweegt zij’.

Jolie, die een langgerekt lichaam heeft waarop je veel kwijt kunt, heeft ook nog ‘Quod me nutrit me destruit’, een kruis, de coördinaten van de geboorteplekken van haar vijf kinderen (handig), een Bengaalse tijger, de letter m en allerlei boodschappenlijsten en spiekbriefjes voor rollen die ze heeft gehad op haar lijf getatoeëerd. Maar deze nieuwe is wel de ingewikkeldste.

Gelukkig heb je daar de boulevardpers voor: de Mail achterhaalde dat ‘Eppur si muove’ uit een langer citaat komt van niemand minder dan Galileo Galilei, beroemd wetenschapper en leverancier van tattooquotes. Het citaat slaat op de aarde, die altijd om de zon draait, en daarbij ook op de waarheid, die niet weg te redeneren is. Je moet het even weten, maar dan snap je het. Wat de Mail natuurlijk wil weten, is of dit om de verbeten voogdijzaak draait die Jolie tegen haar ex Brad Pitt voert.

Valuta

Dat rijke en beroemde mensen elkaar cadeautjes gaven, wisten wel al, met als legendarisch hoogte- én dieptepunt Cardi B, die van gekkigheid niet meer wist wat ze haar geliefde moest schenken en hem een ijskast met 500 duizend dollar erin cadeau deed. (Een gratis Vaderdagtip: je dénkt dat je een stom huishoudelijk apparaat krijgt, maar het is eigenlijk iets heel leuks!)

Nu is er een dimensie bij gekomen in het cadeaugebeuren: het blijkt belangrijk te zijn met wat voor valuta je betaalt.

Want je kunt wel aankomen met iets wat afgerekend is met oude, saaie dollars, maar ook, zoals Scott Disick (beroemd, want ex-schoonfamilie van de Kardashians), betalen met $epay Cryptocurrency van EthereumPay.

Deze valutakeuze werd expliciet gemeld in een artikel op people.com. Het ging over de verjaardagscadeaus die Disick gaf aan zijn nieuwe liefde Amelia Hamlin, socialemediapersoonlijkheid.

Een van de cadeaus was een foto van Helmut Newton waarop een model provocatief op een zadel zit – Newtons specialisme, zo’n kiek is 57.500 dollar waard. Disick rekende af met $epay Cryptocurrency, ‘om het cadeau nog gedenkwaardiger te maken’, aldus People.

Is een cadeau gedenkwaardiger als je het met een betaalmiddel afrekent waar niemand wat van snapt? (‘Iets met blockchain.’) Wij van de sterrenrubriek hebben altijd geleerd dat je niet mag vertellen wat een cadeau gekost heeft. En ook niet met welke blockchain je het hebt afgerekend. Misschien lopen we achter. Doe ons tóch maar de ijskast met cash erin.

Meer over