De 10 perfecte attributen voor zee en zwembad

Madelon Meester en Lisa Koetsenruijter
null Beeld Bodil Jane
Beeld Bodil Jane

Nikon Coolpix AW120 camera
€ 359,95, o.a. bij bol.com

Dit cameraatje van Nikon, verkrijgbaar in diverse kleuren, is ontworpen voor extreme weersomstandigheden en kan met zijn gepantserde buitenkant tegen een val van 2 meter hoogte, functioneert nog prima bij -10 graden én is waterproof. Om dat laatste is het ons te doen. Deze camera is tot een diepte van 18 meter nog in staat prima kiekjes te maken. Gadgetmagazine Stuff gaf vijf sterren wegens zijn onverwoestbaarheid. De foto's die de camera oplevert zijn daarentegen van gemiddelde kwaliteit.

Dwarsligger, diverse titels
diverse prijzen, dwarsligger.nl

Lezen op het strand: klinkt heerlijk, maar op de een of andere manier lukt het nooit de juiste positie te vinden. Lig je op je rug met je armen omhoog, doen de bicepsen na verloop van tijd pijn van het heffen. Lig je op je buik, is het je nek die moeilijk begint te doen. Op je linkerzij kun je de rechterpagina wel goed lezen, maar de linker niet, en vice versa. E-readers bieden soelaas en voor de romanticus die geen afscheid kan nemen van het papier is er de Dwarsligger. Die, zoals bekend, zo heet omdat de pagina's niet in de breedte zijn bedrukt, maar in de lengte. Kleine boekjes met flinterdunne pagina's en een totaalgewicht dat vergelijkbaar is met je telefoon. Ze zijn daardoor niet alleen gemakkelijk te vervoeren, maar ook in elke andere positie dan de zitstand comfortabel te lezen.

null Beeld Bodil Jane
Beeld Bodil Jane

Sonpakkie
€29,95, sonpakkie.nl

Mooi? Niet per se, maar effectief zijn de in diverse dessins verkrijgbare Sonpakkies wel. Jaarlijks krijgen in Nederland vijftigduizend mensen huidkanker en het Koningin Wilhelmina Fonds verwacht dat dit de komende jaren fors zal toenemen. Vaak is dit het gevolg van te veel zon op jonge leeftijd: belangrijk dus om je kinderen goed te beschermen. Volgens de makers en volgens Zwitserse tests hebben de Sonpakkies - die in Zuid-Afrika worden geproduceerd, maar worden ontworpen in Nederland - een UV-factor van 80 of 60; een stuk hoger dan de meeste zonnebrandcrèmes.

null Beeld Bodil Jane
Beeld Bodil Jane

Twisterhanddoek
€ 29,95, o.a. bij 123kadoo.nl

Toen het spel Twister in 1966 uitkwam, leverde het nogal wat controverse op. De producent van het spel, Milton Bradley, werd aangeklaagd omdat het 'sex in a box' zou verkopen. Inmiddels ziet nauwelijks nog iemand kwaad in dit tijdverdrijf en het Twisterassortiment breidt zich uit. Zo is er een hoepel, een dansspel en ook dit katoenen badlaken, waarmee je de bakuurtjes kunt afwisselen met een Twistersessie. In plaats van met de gebruikelijke draaischijf wordt deze handdoek geleverd met twee opblaasbare dobbelstenen, die vertellen welke acrobatische toeren er moeten worden uitgehaald.

null Beeld Bodil Jane
Beeld Bodil Jane

Awesome No. 1 strandtafel van StayAwesome
€39,95, o.a. bij cadeau-cadeau.nl

Geinig tafeltje van het Nederlandse ontwerpbureau StayAwesome, voor alles dat zandvrij moet blijven. Ziet er van boven uit als een schep, maar heeft van onderen een punt waardoor-ie gemakkelijk het zand of het gras in gaat. Het ding is simpel te vervoeren doordat het bovenste en onderste deel van de stok kunnen worden losgeschroefd. Ze worden vervaardigd door In-made, een productiebedrijf met gedetineerden in dienst. Het idee: gevangenen werkervaring en een vaste dagindeling bieden, wat hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

null Beeld Bodil Jane
Beeld Bodil Jane

Cosmetische stranduitstraling

Niet gelukt een mooi kleurtje te krijgen in Castricum aan Zee? Niet getreurd, tegenwoordig is er genoeg spul op de markt dat een handje helpt en voorkomt dat je worteltjesoranje wordt. Pak het goed aan, desnoods met hulp van YouTube-tutorials, en niemand heeft door dat de 'heb-net-een-week-strandvakantie-gehad-look' uit een potje komt. Bruin smeren kan met St. Tropez bronzing mousse (euro 24,95, captaintan.nl) en bijbehorende handschoen (euro 6,95). Voeg wat natuurlijke glans toe in het gezicht met een Bobbi Brown shimmer brick (euro 47, douglas.nl). Bobbi raadt aan hem te gebruiken op de jukbeenderen, wij wijzen ook op de cupidoboog en binnenste ooghoeken. Strandhaar, gewild want lekker messy, creëren we met een zeezoutspray, zoals de Not Your Mother's Beach Babe Texturising Sea Salt Spray (euro 13, Urban Outfitters). En voor wie wil ruiken als een strandwandeling: Beach Walk (euro 90 bij de Bijenkorf), uit de Replica-parfumlijn van Maison Martin Margiela, voert ieders neus terug naar het strand.

null Beeld Bodil Jane
Beeld Bodil Jane

Snurk dekbed 'Pool'
Vanaf € 59,95, snurkbeddengoed.nl

Dit vrolijke beddengoed is van Snurk, in 2007 opgericht door Peggy van Neer. Ze maakte faam met een dekbed met kartonnendozenprint, toepasselijk Le Clochard genaamd, waarvan de opbrengst voor een groot deel ten goede komt aan zwerfjongeren. Inmiddels is Snurk, 'for horizontal living', een goedlopend bedrijf dat zich specialiseert in realistische prints met een knipoog. Zoals dit zwembad, dat je helemaal voor jezelf hebt. Je kunt er dan weliswaar niet in duiken, maar wel 'wegzinken in een diepe, verkwikkende slaap'.

null Beeld Bodil Jane
Beeld Bodil Jane

Mary Katrantzou x Adidas badslipper
€ 75, marykatrantzou.com

Zo fout dat-ie weer goed is - die hadden we bijna elke week wel. Vandaag deze badslipper. De Griekse ontwerper Mary Katrantzou nam de klassieke Adilette onder handen en kleedde hem aan met de voor haar kenmerkende grafische fantasieprints en felle kleuren. Van oorsprong wordt de comfortabele en waterbestendige slipper vooral waargenomen op de camping en bij het zwembad, het laatste jaar dook-ie ook op aan de voeten van menig modeblogger. En zo kan-ie ook opeens buiten bovengenoemde plekken worden gedragen.

undefined

null Beeld Bodil Jane
Beeld Bodil Jane

Overhemdjurk
€30, Mango

De Nederlandse vrouw wordt vaak verweten voor praktisch in plaats van stijlvol te kiezen wat kleding betreft. Deze jurk laat zien dat die twee prima samengaan. Je gooit hem, knoopjes open, zo over bikini of badpak, maar levert door de elegante snit en katoenen stof niet in op stijl. Knoopjes dicht, riempje erom, sandaaltjes eronder en je schuift zo aan op het terras.

undefined

null Beeld Bodil Jane
Beeld Bodil Jane

Opblaasbare flamingozwemband
€ 29,95, fonq.nl

Vorig jaar was het de ananas, dit jaar is de flamingo het tropische hipstersymbool. De roze vogel is niet weg te slaan van telefoonhoesjes, crop tops en linnen tasjes en is inmiddels ook tot het zwembad doorgedrongen. Het origineel komt van een Australisch bedrijf, Giant Flamingo genaamd, maar u raadt het al: uitverkocht. Zeker dankzij al die mensen die op hun Instagram op het gigantische beest ronddobberen. Deze beschaafdere variant is beslist ook instagrammable.

undefined

null Beeld Bodil Jane
Beeld Bodil Jane
Meer over