Chocolade-eters wegen minder dan anderen

Mensen die een paar maal per week chocola consumeren, wegen gemiddeld minder dan mensen die dat niet of nauwelijks doen. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder duizend mensen.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

De onderzoekers wijzen er uitdrukkelijk op dat dit niet aantoont dat het toevoegen van een reep aan het dagelijkse menu bijdraagt aan gewichtsverlies. Ook bleek het niet uit te maken hoeveel chocola er precies werd geconsumeerd.

Wel is het mogelijk, aldus de wetenschappers van de University of California San Diego, dat de antioxidanten in chocola andere gezondheidsvoordelen met zich meebrengen, waaronder lagere bloeddruk en een lager cholesterolgehalte.

Twee keer per week
Voor het onderzoek werden gegevens gebruikt uit een studie naar het effect van cholesterolverlagende middelen waaraan duizend gezonde volwassenen uit de leeftijdscategorie 20-85 jaar meededen. De gemiddelde deelnemer consumeerde twee keer per week chocola en had een BMI (body mass index) van 28. De grens van een gezonde BMI ligt bij 25; bij een BMI van 30 of meer wordt iemand beschouwd als obees.

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine.

Meer over