Bouterse weigert medewerking aan drugsonderzoek

Oud-legerleider Desi Bouterse zal niet meewerken aan een Nederlands justitieel onderzoek naar de handel in drugs waarvan hij wordt verdacht....

Van onze verslaggever

PARAMARIBO/AMSTERDAM

Bouterse zei dit maandag na terugkomst uit Trinidad en Tobago, het Caribische land dat afgelopen week weigerde hem te arresteren toen Nederland daarom vroeg. Het uitstapje, bevestigde Bouterse in een radio-interview voor Radio 10, was bedoeld om aan te tonen dat hij vrij kan reizen, ondanks het internationale arrestatiebevel dat via Interpol tegen hem is uitgevaardigd.

Ook Guyana, het buurland van Suriname waar Bouterse een tussenstop maakte, bleek niet erg geinteresseerd in de arrestatie van de oud-legerleider. Dat was anders dan eerder in gesprekken met Nederlandse diplomaten was gesuggereerd.

Bouterse kondigde gisteren aan dat hij de solidariteit van buurlanden op de proef zal blijven stellen door opnieuw op reis te gaan. De Nederlandse ambassadeur in Suriname, S. van Heemstra, heeft hierover deze week nieuwe gesprekken gevoerd met de autoriteiten in Georgetown (Guyana).

Meer over